Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dodelijke steekpartij in Enschede blijkt gefilmd, het vermoedelijke motief is bizar

20231213 Deurningerstraat dode man news united dennis bakker
Beeld: News United/Dennis Bakker

De dodelijke steekpartij in Enschede, waarbij de 50-jarige Diego vorige week om het leven kwam, blijkt in zijn geheel gefilmd. Aan het fatale misdrijf ging een ruzie over een gelegde vloer vooraf.

Toen de 38-jarige Marlon C. als verdachte een eerste keer werd verhoord had ontkennen sowieso weinig zin. De rechercheurs hielden hem namelijk voor dat het hele tafereel op video was vastgelegd door een bewakingscamera in de buurt van het trapportiek, waar Diego werd neergestoken. Het slachtoffer werd slechts één keer geraakt, maar dat werd hem meteen fataal. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost.

Overleden persoon Deurningerstraat 12122023 Dennis Bakker
Lees ook
Identiteit dode man in Enschede vastgesteld, politie gaat uit van misdrijf

Ontmoet tijdens detentie

Diego en Marlon hadden elkaar enkele maanden geleden ontmoet in de halfopen inrichting De Niendure in Almelo. Diego was net sinds een half jaar ontslagen uit een Duitse gevangenis, waar hij tot vier jaar was veroordeeld voor een drugsdelict. De laatste fase van zijn straf mocht hij in De Niendure uitzitten. Gedetineerden werken hier aan hun terugkeer in de maatschappij.

In De Niendure ontmoette hij Marlon C. Deze C. woonde aanvankelijk nog enige tijd in Glanerbrug in woonruimte van de omstreden kamerverhuurder Deniz Living. Maar nadat dit bedrijf failliet was gegaan, moest C. uitkijken naar andere woonruimte en belandde in de buurt van de Deurningerstraat. Het is dicht bij de plek waar Diego werd neergestoken

Nieuwe vloer

Diego en Marlon waren in De Niendure min of meer bevriend geraakt en probeerden elkaar te helpen bij het opbouwen van een nieuw leven.

Zo hielpen ze elkaar onder meer met de inrichting van nieuwe woonruimte. Daarbij zou de een de ander hebben geholpen bij het leggen van een vloer. Dat zou tegen betaling gebeuren.

Toen die betaling echter, maar op zich liet wachten, ontstonden er strubbelingen tussen de twee. Nadat beiden vorige week andermaal telefonisch contact hadden over de openstaande schuld liet Diego aan Marlon weten dat hij toch in de buurt was en wel even langs zou komen.

Camerabeelden

Op camerabeelden is vervolgens te zien hoe Diego uit zijn rode auto stapt, de straat oversteekt en het steegje in loopt. Daar ontmoet hij Marlon, waarna de confrontatie uit de hand loopt. Te zien is hoe C. met één enkele messteek in de hartstreek zijn rivaal uitschakelt. Het slachtoffer loopt zwaar gewond terug en weet nog zijn auto te bereiken, maar zittend in het voertuig bezwijkt hij aan zijn verwondingen.

De hele scène duurt amper vijf minuten.

Tijdens de rechercheverhoren werd Marlon met foto's geconfronteerd, waarop ontkennen weinig zin meer had. Later kreeg hij ook nog de bewegende beelden te zien.

Langer in voorarrest

De rechtbank bepaalde vorige week dat het voorarrest van Marlon C. met tenminste veertien dagen wordt verlengd.

De verdachte zit in zogenoemde beperking, wat inhoudt dat zijn advocaat Carlo Verillo geen enkele mededeling over de zaak mag doen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.