Verkeer
Stuur appje
Zoek

Identiteit dode man in Enschede vastgesteld, politie gaat uit van misdrijf

Overleden persoon Deurningerstraat 12122023 Dennis Bakker
De dode man werd aangetroffen in een rode Daihatsu die langs de Deurningerstraat geparkeerd stond.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De politie gaat bij de vondst van het levenloze lichaam in Enschede, afgelopen dinsdag, uit van een misdrijf. Het lichaam werd nog voor het middaguur aangetroffen in een rode Daihatsu die langs de Deurningerstraat geparkeerd stond. Het gaat om een 50-jarige Enschedeër, maakte de politie woensdagmiddag bekend.

Direct nadat het lichaam werd gevonden is de Deurningerstraat tussen de kruisingen met de Raiffeisenstraat en Kottendijk afgesloten. Achter witte schermen hadden de eerste onderzoeken plaats. Later op de dag is er een pd-unit geplaatst. Dat is een mobiel laboratorium van waaruit ter plaatse sporenonderzoek wordt uitgevoerd. Zo'n unit wordt doorgaans geplaatst op een 'plaats delict', dus wanneer er sprake is van een misdrijf.

Onderzoek in steeg

Aan de Deurningerstraat is de hele nacht doorgewerkt. Verkeersregelaars zijn ingezet om automobilisten ter hoogte van de ovatonde om te leiden. Over de omstandigheden en gebeurtenissen rondom de dode man is nog niets bekend. Mogelijk heeft het levenloze lichaam langere tijd in de auto gezeten of gelegen voordat deze is opgemerkt.

Overleden persoon Deurningerstraat 12122023 Dennis Bakker
Lees ook
Overleden persoon gevonden in auto, Deurningerstraat in Enschede afgesloten

Het forensisch onderzoek richtte zich met speciale aandacht op de steeg tussen Tankstation Cultureel Vulpunt en een kamerverhuurpand, die de Deurningerstraat met de Lasonderstraat verbindt. De steeg en de directe omgeving ervan zijn in de buurt algemeen bekend als plek waar wordt gedeald en waar passanten zich met name in het donker niet veilig voelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.