Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eindbedrag van de allereerste Sheltersuit Sleep Out is bekend: 'Een fantastisch resultaat'

20231213 Sheltersuit Sleep Out tussenstand
De tussenstand tijdens de Sleep Out op donderdag 30 november
Beeld: 1Twente / Charlotte van der Woning

Ingrijpende verhalen, intieme optredens en een ijskoude vriesnacht. Dat ervaarden meer dan honderd mensen tijdens de Sheltersuit Sleep Out twee weken geleden. Op het Willem Wilminkplein in Enschede sliepen deelnemers buiten - in waterdichte slaapzakjassen - om geld in te zamelen voor een goed doel: warmte voor dak- en thuislozen. Inmiddels is het eindbedrag bekendgemaakt.

Tijdens de Sleep Out op donderdag 30 november werd de tussenstand bekendgemaakt door niemand minder dan zanger Alain Clark en initiatiefnemer Bas Timmers. Ze onthulden een cheque met een tussenwaarde van €133.342. Maar de teller liep na het evenement nog verder op. Inmiddels zijn alle gedoneerde euro’s geteld en staat het eindbedrag van de eerste editie vast.

550 Sheltershuits

Het eindbedrag van de Sheltersuit Sleep Out staat op €164.856. Dat betekent dat er in de laatste dagen nog zo’n dertigduizend euro is bijgekomen. Van het opgehaalde geld kan de organisatie: 550 dak- en thuislozen voorzien van een Sheltersuit, 4400 uur aan werk realiseren en 1790 kilogram restmateriaal een tweede leven geven (upcyclen). "Zonder jullie steun hadden we dit nooit gered", aldus het organisatieteam. "Het is een fantastisch resultaat dat wij met z’n allen bereikt hebben!"

Heb je de beelden van de Sleep Out nog niet gezien, of wil je ze nogmaals bekijken? Bekijk de video hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.