Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wethouder poot eerste boom in strijd tegen hittestress in Enschedees Winkelcentrum-Zuid

Marc Teutelink plant boom in Enschedees winkelcentrum Zuid
Beeld: Anouk ter Heegde

Hittestress in Enschede. Misschien ietwat vreemd om daarover te lezen, terwijl we al menig nachtje met vorst achter de rug hebben. In Winkelcentrum-Zuid is vandaag echter een boom gepoot, als eerste stap tegen de hittestress in dit deel van de stad. Met dank aan de wijkraad van de Wesselerbrink.

Het initiatief voor deze boom komt van de wijkraad. “We kregen er lucht van dat net als de binnenstad van Enschede ook Winkelcentrum-Zuid in de zomermaanden enorm lijdt onder het hete weer”, zegt lid van de wijkraad Kitty Veenstra. In het grotendeels versteende winkelcentrum ligt de temperatuur op warme dagen vele graden hoger dan in het omringende groen. Veenstra: “We besloten daarom om te gaan sparen en is er 10.000 euro opgehaald voor meerdere bomen, waarvan de eerste vandaag wordt gepoot.”

icon_main_info_white_glyph

Wat is hittestress?

Hittestress is het fenomeen waarbij het op bepaalde, versteende plekken in een stad, vele graden warmer is dan in het omliggende groen. Daarbij is het in een stad op zulke dagen sowieso vaak veel warmer dan op het omliggende platteland.

Marc Teutelink

De vandaag geplantte boom moet de eerste worden in een lange rij. Die eerste boom kreeg een plekje bij de ingang van het winkelcentrum, voor Medikamente Die Grenze. Wethouder Marc Teutelink verrichtte deze handeling.

Hendrik Jan Teekens Ernst Bergboer
Lees ook
Van het Van Heekpark naar het Van Heekplein: een verschil van 30º Celsius
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.