Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose FIXbrigade afgelopen jaar veelvuldig ingezet voor verduurzamen huurwoning

Andre Elbertsen
Beeld: 1Twente

De gemeente Almelo startte eerder dit jaar begin dit jaar als eerste gemeente in Overijssel een project op om bewoners van huurwoningen te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Inmiddels heeft de zogeheten FIXbrigade al op 250 adressen haar werk gedaan.

Sinds begin 2023 is de FIXbrigade in Almelo actief. De handige energiefixers gaan langs bij mensen in huurwoningen om kleine, energiebesparende materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, tocht-strips en ledlampen. De hulp van de energiefixer is in Almelo voor huurders van sociale huurwoningen gratis.

Energierekening

Na de eerste 250 adressen dit jaar kunnen huurders ook de komende tijd de hulp van de FIXbrigade Almelo inroepen, verzekert wethouder Overmeen-Bakhuis. Deze week nam ze een groene donatie van 10.000 euro van Rabobank in ontvangst. ”Dankzij deze bijdrage kan de gemeente bij zo’n 80 woningen extra aanpassingen doorvoeren. Daarmee valt de energierekening lager uit voor bewoners en dat is in deze periode altijd welkom.”

Advies

De coördinatie van de FIXbrigade wordt gedaan door welzijnsorganisatie Avedan. Ook eigenaren van een koopwoning kunnen voor advies voor het verduurzamen van hun woning bij de gemeente Almelo terecht. www.almelo.nl/energie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.