Verkeer
Stuur appje
Zoek

GoVolta komt met dagtrein van Deventer en Hengelo naar Berlijn

231204 stationhengelo
Beeld: Redactie 1Twente Hengelo

Het spoorbedrijf GoVolta verzorgt vanaf mei 2024 een directe trein tussen Amsterdam en Berlijn. De trein, die één keer per dag rijdt, stopt ook in Deventer en Hengelo. Het is de derde aanbieder van een internationale treinverbinding tussen beide hoofdsteden, naast NS en de nachttrein van European Sleeper.

GoVolta stelt dat de tickets voor de treinverbinding te koop zijn vanaf 10 euro, maar daar kunnen allerlei kosten bijkomen, zoals voor bagage en het reserveren van een zitplek. Het is een concept dat het bedrijf gekopieerd heeft van low-budget vliegmaatschappijen.

Acht uur onderweg

De internationale trein vertrekt vanaf mei dagelijks om 12.34 uur uit Amsterdam en is om 20.33 uur in Berlijn, blijkt uit een kaartje van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Met een reistijd van in totaal acht uur is de reiziger daarmee een stuk langer onderweg dan met NS: de reistijd bij die vervoerder bedraagt vanaf volgende maand een kleine zes uur.

Doordat de NS vanaf 10 december met de Berlijn-trein niet meer in Almelo stopt en er op de grens in Bad Bentheim geen locomotief meer gewisseld hoeft te worden, gaat er een half uur van de reistijd af.

European Sleeper

GoVolta is de derde aanbieder van een internationale trein naar Berlijn. Afgelopen mei startte European Sleeper met een nachttrein tussen beide hoofdsteden. Die trein rijdt echter niet dagelijks, maar zo'n twee tot drie keer per week, en stopt niet in Hengelo.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.