Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gebouwen in Enschede kleuren oranje en dit is waarom

20231125 Gemeentehuis Enschede kleurt oranje voor Orange the World foto gemeente Enschede
Het stadhuis in Enschede kleurt oranje om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes.
Beeld: Gemeente Enschede

Het is goed zichtbaar in het donker: onder andere het stadhuis in Enschede en het Epy Drostgebouw van Hogeschool Saxion aan de Van Galenstraat lichten oranje op. Enschede doet mee aan Orange the world, een wereldwijde campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Ook op andere plekken in Twente en in de wereld kleuren gebouwen de komende twee weken oranje. Orange the world start ieder jaar op 25 november, de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. De campagne duurt tot 10 december.

20231123 Orange the World graffiti
Lees ook
Almelo kleurt twee weken lang oranje en dat heeft niets met de verjaardag van de Koning te maken

Bijeenkomst

In de Bibliotheek Enschede organiseren verschillende vrouwenorganisaties zaterdag een bijeenkomst om aandacht te vragen voor de campagne. Vanaf 14.00 uur zijn er bijdrages te horen van onder andere burgemeester Roelof Bleker, stadsdichter Arthur Adam ten Cate en dr. Faiza Bukhsh van Universiteit Twente.

Onder leiding van Secil Arda van de Enschedese Vrouwen Raad, gaan een aantal panelleden met elkaar in de debat over dit thema.

icon_main_info_white_glyph

Geweld tegen vrouwen

Wereldwijd heeft één op de drie vrouwen te maken met fysiek en/of seksueel geweld. In Nederland heeft bijna één op de vier vrouwen te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld. Wereldwijd sterven er 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.