Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Lange rij voor signeersessie Herman Finkers’ nieuwe uitgave ‘Kroamschudd’n in Mariaparochie’

23112023 Signeersessie Herman Finkers
Beeld: Niels Wesselink

Onder het toeziend oog van de eigenaar van Boekhandel Broekhuis in Oldenzaal, Kees Schafrat, signeerde Herman Finkers deze middag zijn nieuwe uitgave van de Twentse kerstklassieker ‘Kroamschudd’n in Mariaparochie’. Meer dan dertig jaar later is deze wederom uitgegeven met nieuwe illustraties van John Croezen. Belangstellenden stonden van 14.00 tot 16.00 uur tot aan de voordeur van de boekhandel in de rij.

Wie kent niet de bekende uitspraken uit de tekenfilm van 1988: ‘Ku’j mooi help’n drukk’n’ en ‘Spieker-Jozef’. Twee jaar later was deze tekenfilm de inspiratie voor het uitbrengen van de geschreven versie. Bij velen is het een jaarlijkse traditie geworden om tijdens de donkere dagen het verhaal opnieuw de revue te laten passeren.

Warme broodjes

Finkers nam ruimschoots de tijd om in ieder boekje een passende opdracht te schrijven. Naast ‘Kroamschudd’n in Mariaparochie’ signeerde hij ook het onlangs verschenen ‘Et Heanige Preenske’ en een van zijn bestsellers ‘De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door.’ De boeken gingen als warme broodjes over de toonbank en waren door Schafrat bijna niet aan te slepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.