Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Groene’ parkeerplaatsen maken binnenstad Oldenzaal aantrekkelijker en gastvrijer

Shop En Go parkeerplekken Oldenzaal groen
In totaal gaat het om 10 Shop&Go parkeerplaatsen
Beeld: Niels Wesselink

Wethouder Evelien Zinkweg heeft donderdagmorgen samen met de Stadsnoabers de zogenaamde Shop&Go parkeerplaatsen in Oldenzaal officieel geopend. Op 5 verschillende locaties in de stad hoeven mensen, die even snel met de auto naar de binnenstad willen, het eerste halfuur geen parkeergeld te betalen. Per locatie zijn 2 Shop&Go parkeerplaatsen.

In totaal gaat het dus om 10 Shop&Go parkeerplaatsen. Deze zijn te vinden op de Ganzenmarkt, hoek Steenstraat-Westwal, hoek Deurningerstraat-Vestingstraat, hoek Vestingstraat-Nagelstraat, hoek Oostwal-Bisschopstraat. De Shop&Go parkeerplaatsen zijn herkenbaar door een bord met een P en het teken voor een parkeerschijf. Om de parkeervakken is een blauwe rand aangebracht. Er moet dus een parkeerschijf worden gebruikt op de Shop&Go parkeerplaats.

Binnenstad aantrekkelijker

De Shop&Go parkeerplaatsen zijn voortgekomen uit het actieprogramma van de Stadsnoabers. Aan de hand hiervan willen zij de binnenstad aantrekkelijker en gastvrijer maken. Wethouder Zinkweg: “De wens om Shop&Go parkeerplaatsen aan te leggen leefde al langer onder binnenstadondernemers. We denken hiermee de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten.”

Shop En Go parkeerplekken Oldenzaal
Beeld: Niels Wesselink

‘Groene’ parkeerplaatsen

De wethouder is ook blij dat het gaat om ‘groene’ parkeerplaatsen, een concept van een Oldenzaals bedrijf. Door het groen is er minder kans op hittestress, want groen straalt minder warmte uit dan stenen. Daarnaast wordt het wateroverlast beperkt, doordat regenwater beter de bodem in kan zakken en niet hoeft te worden afgevoerd via het riool. Het water dat de grond in trekt, blijft beschikbaar voor perioden van droogte. De Shop&Go parkeerplaatsen worden mede gefinancierd door de provincie Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.