Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunnen Hengeloërs meeliften op snelle busverbinding Oldenzaal-Enschede?

231121 frans op de bult
Vanaf 10 december wordt een nieuwe busverbinding in gebruik genomen: van Oldenzaal naar Enschede via Frans op den Bult (foto) over de Vliegveldweg naar Enschede. Een halte op deze plek zou een grote meerwaarde zijn voor inwoners van Hengelo-Noord.
Beeld: GOOGLE

Een half uurtje sneller naar en van Enschede met de bus. Die gedachte zal menig inwoner van Hengelo-Noord aanspreken. Vanaf 10 december wordt een nieuwe busverbinding in gebruik genomen: van Oldenzaal via Frans op den Bult naar het centrum van Enschede. BurgerBelangen Hengelo wil weten of Hengelo wil meewerken aan de realisatie van een halte bij Frans op den Bult. Die is nu namelijk nog niet ingetekend...

Fietsparkeerplaatsen

De gemeente Dinkelland heeft de wens al officieel geuit voor zo'n extra bushalte bij het bekende horecabedrijf in Deurningen. Door het verzoek vanuit Hengelo te ondersteunen, denkt raadslid Geert Wieffer meer kans te maken op zo'n halte met fietsparkeerplaatsen. "Een bushalte op deze plek kan een snelle busverbinding worden voor bewoners van de Hasseler Es en de rest van Hengelo-Noord met Enschede. De reistijd van de Hasseler Es naar Enschede-Centrum kan via deze route met mogelijk een half uur worden verkort."

“Wil Hengelo financieel bijdragen aan de realisatie van zo'n halte op Dinkellands grondgebied?”

Wakkere werknemers

Een extra halteplaats bij Frans op den Bult biedt voordelen aan inwoners die regelmatig in Enschede moeten zijn, bijvoorbeeld studenten aan de de UT, Saxion of ROC van Twente en aan werknemers en bezoekers van bijvoorbeeld MST of Technology Park, denkt Wieffer. Volgens hem wordt hiermee zelfs een gezamenlijk belang gediend: ook scholen en werkgevers zijn gebaat bij wakkere leerlingen en werknemers.

Overigens is ook ter hoogte van het Technology Park geen halte gepland. Volgens Wieffer zou de gemeente Enschede hierover aan de bel moeten trekken bij provincie en vervoerder.

Arriva en provincie

Er worden al bushaltes aangelegd in de Oldenzaalse wijk De Thij voor deze nieuwe busverbinding (buslijn 60). De gemeenteraad van Dinkelland heeft verantwoordelijk wethouder Benno Brand gevraagd hierover contact op te nemen met vervoerder Arriva en de provincie, als opdrachtgever voor het openbaar vervoer in Twente en wegbeheerder van de Hengelosestraat/Oldenzaalsestraat en Vliegveldweg.

Onderzoek

Het Hengelose raadslid wil van het Hengelose college van B en W weten of het college op de hoogte is van de nieuwe busverbinding, van de voordelen die deze Buslijn 60 Hengelo kan bieden en of het college hierover in gesprek wil gaan met de betrokken partijen?

Het raadslid stelt voor eerst een onderzoek te doen hoeveel mensen mogelijk gebruik zullen maken van deze buslijn en tevens te bekijken of de buslijn Hasselo/Slangenbeek enkele keren per dag een aansluiting kan krijgen op de nieuwe buslijn. Tenslotte vraagt het raadslid of Hengelo financieel wil bijdragen aan de realisatie van zo'n halte op Dinkellands grondgebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.