Verkeer
Stuur appje
Zoek

Extra late trein tussen Enschede en Hengelo en verbeterde aansluiting naar Gronau in nieuwe dienstregeling Blauwnet

BLAUWNET OV PAALTJE COEN KRUKKERT
Beeld: Coen Krukkert

Er gaat een extra late trein rijden tussen Enschede en Hengelo. Op het traject Almelo - Enschede komt er juist een extra vroege rit bij. Dat zijn twee van meerdere veranderingen die Keolis Blauwnet vanaf 10 december doorvoert. De vervoerder maakte maandag de nieuwe dienstregeling bekend.

Er komen in Twente meer ritten en ook extra vroege en late ritten bij. Vooral op trajecten van en naar Enschede zijn veranderingen te vinden.

Extra vroeg van Almelo naar Enschede

Dagelijks gaat er een extra vroege trein rijden van Almelo naar Enschede. Hiermee komt er eerder op de ochtend een mogelijkheid bij om naar Hengelo of Enschede te reizen. In Hengelo sluit de trein aan op de RS24 van en naar Oldenzaal en Zutphen. In Enschede sluit de trein aan op de RB64 naar Münster. De extra vroege trein vertrekt op werkdagen om 05:30 uur, op zaterdag om 07:00 uur en op zondag om 08:00 uur uit Almelo.

Late trein naar Hengelo

Tussen Enschede en Hengelo komt er dagelijks een extra late treinrit bij. Dat is goed nieuws voor supporters van FC Twente die na afloop van een avondwedstrijd in de Grolsch Veste nog terug moeten naar Hengelo. De extra late trein vertrekt van maandag tot en met donderdag en op zondag om 00:04 uur en op vrijdag en zaterdag om 00:34 uur uit Enschede.

In Hengelo is er aansluiting op de RS24 van en naar Oldenzaal en Zutphen. Op vrijdag en zaterdag kunnen reizigers die met de RB64 uit Münster aankomen, later doorreizen in Enschede naar Hengelo.

20210530 Treinstation Enschede poortjes Coen Krukkert
Van en naar Enschede zijn er meerdere wijzigingen
Beeld: Coen Krukkert

Er gaan meer treinen rijden tussen Zwolle en Enschede. Van maandag tot en met vrijdag rijdt de Intercity op dit traject twee extra ritten. Eén van Zwolle naar Enschede om 19:39 uur en één van Enschede naar Zwolle om 19:31 uur. Deze ritten bieden een extra en extra snelle reismogelijkheid tussen Zwolle, Enschede en alle tussenliggende stations.

Verbinding met Duitsland

De aankomst- en vertrektijden van en naar Gronau veranderen. Dit moet de aansluiting tussen de Intercity van en naar Zwolle verbeteren en de internationale verbinding tussen Zwolle en Münster/Dortmund via Enschede aantrekkelijker maken.

De vertrektijden van de Intercity naar Berlijn worden anders, hierdoor veranderen op enkele stations de aankomst- en vertrektijden van de trein naar Enschede iets.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.