Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Weekend in Hengelo: Glas-in-loodmuseum en stadswandeling

231020 lambooijhuis google
Beeld: Google

Dit weekend zijn er weer allerlei activiteiten. Op zaterdag is het Glas-in-loodmuseum geopend, op zondag is er een stadswandeling met een gids, ook worden er verschillende concerten gehouden.

Glas-in-loodmuseum

Zaterdag 4 november gaat het Glas-in-loodmuseum weer open. In het museum vind je bijzondere glas-in-loodramen uit de periode 1830 tot en met 1980. De gebrandschilderde werken komen uit de privécollectie van Bas Beckers, glazenier en eigenaar van het museum. Hij geeft deskundig uitleg over de kunstwerken. De toegang is gratis(vrije gift). Het museum is ieder eerste weekend van de maand geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het adres is Bergweg 1.

Matineeconcert

Deze zaterdag hebben muziekliefhebbers de kans om naar mooie klassieke muziekstukken te luisteren in Schouwburg. Evander Eijsink is een jong talent uit Hengelo. Van jongs aan was Evander gefascineerd door muziek en piano. Dit weekend gaat hij met ervaren pianiste Inge Lulofs optreden. De vocalen worden verzorgd door zangers Claudia Patacca, Aaike Nortier, Carmen de Haan, Luca The, Rik van de Kolk en Gijsbert Westland. Op het programma staan composities van Beethoven, Schubert, Verdi en Puccini. Het concert begint om 15.00 uur. Het kaartje kost 22 euro.

Stadswandeling

Op zondag 5 november wordt er weer een stadswandeling georganiseerd. Een historische stadswandeling met gids is de ideale manier om de stad te ontdekken. De wandeling is een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de metaalstad. De stadswandeling begint en eindigt bij het Lambooijhuis, het voormalige woonhuis en atelier van Theo Wolvecamp. Je kan diverse historische punten van Hengelo bezoeken, bijvoorbeeld Huys Hengelo (de plek waar het ooit begon), dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), café’ t Neutje (oudste café in Hengelo) en het Wilmink – Van Benthemhuis (Museum Hengelo). Aan het einde van de tocht kun je van een lekker kopje koffie genieten bij het Lambooijhuis. De wandeling begint om 14.00 uur. Deelneming kost 5 euro, dit is inclusief een afsluitend kopje koffie.

Halloweenconcert

Op zondagmiddag 5 november wordt er een spookachtig Halloweenconcert in Oyfo gehouden. Dit is een familievoorstelling met een mix van verschillende verhalen en muziek. Accordeonvereniging Animato en verteller Margot Vermeulen vertellen spookachtige verhalen over heksen, tovenaars, vampiers en ridders. Het concert is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het concert begint om 14.30 uur. De toegang kost 7,50 euro, voor kinderen t/m 12 jaar 5 euro.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.In het eerste uur:

Miriam Guensberg over haar nieuwe roman ‘Hartslag’, Ronald Nijboer over zijn reisverslag ‘Wereldzee in de polder’ en een locatieverslag van het 10-jarig jubileum van Repaircafé Hengelo.

In het tweede uur:

Cor Trompetter over zijn boek ‘Geschiedenis van Twente (1528-1870)’, Wout Hofstede over de nieuwe voorstelling van Theater KamaK ‘Romeo en Julia Het Moordspel’, Rick Venus over Factor Twee, stichting Lemon en De Legoloods*


Uitzending via:

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.