Verkeer
Stuur appje
Zoek

Theatergroep Barst en harmonieorkest Vision zetten samen de musical 'Oliver!' op de planken

Al jaren staat Theatergroep Barst er bekend om: ‘Oliver!’ de musical. Op 23 december zal Theatergroep Barst tweemaal dit populaire verhaal van schrijver Charles Dickens spelen in de Hengelose schouwburg. Dit is niet de eerste keer dat de Hengelose theatergroep deze voorstelling brengt, ze doen dit al ruim 25 jaar. Ditmaal om het jubileum te vieren in samenwerking met Harmonie Orkest Vision. In ‘Oliver!’ zullen zeventig kinderen en oud-leden schitteren op het podium van de schouwburg

Kinderen

“De keuze voor Oliver was heel erg logisch”, vertelt regisseur en artistiek leider Rinus Morsink. “Hoeveel musicals ken je waar zoveel kinderen in kunnen spelen? Ieder lid van Barst verdiend het om op dat podium te staan. In ‘Oliver!’ komt iedereen tot zijn recht. Daarnaast is het een prachtig verhaal natuurlijk. Het heeft voor iedereen wel iets aangrijpends. De voorstelling zit vol met prachtige muziek: van grootste musicalnummers tot hartverscheurende ballads, ‘Oliver!’ heeft het allemaal.

Charles Dickens

Het verhaal is geschreven door de Engelse schrijver Charles Dickens. Het verhaal speelt zich af in het victoriaans tijdperk. Oliver, een weeskind, besluit te vragen om meer eten. Hierna begint zijn tocht naar het vinden van zijn thuis. Hij wordt opgevangen door een bende van zakkenrollers onder leiding van Fagin. Dit loopt natuurlijk allemaal mis.

Repetitie

Ondertussen wordt er druk gerepeteerd. In de lessen van Barst worden de laatste danspasjes verfijnd en de stemmen opgewarmd. Het enthousiasme bij alle kinderen is opmerkelijk. “Barst is Oliver!”, lacht Jonne Bökkerink. Een van de hoofdrol speelsters. Het is altijd super gezellig om met ons allen zo’n gave voorstelling neer te zetten. Het is vooral leuk omdat iedereen mee kan doen. Je ziet jonge kinderen naast oudere tieners staan. Zo leren we veel van elkaar. Dat is echt wel de kracht van Barst.”

Het enthousiasme is er ook in het orkest: “Dit is waar de voorstelling echt samenkomt”, vertelt een trompettist van Harmonieorkest VISION. "We zijn al een lange tijd bezig met het instuderen van alle muziek. Maar nu met de zangers, zangeressen en kinderen erbij begint het echt wat te worden. Het enthousiasme van Barst is aanstekelijk.” Waarom moeten mensen massaal naar de schouwburg komen? Dat is volgens de kinderen van Barst wel vanzelfsprekend: “Zo’n mooi verhaal moet iedereen gezien hebben!”

Tickets voor Oliver zijn nog beschikbaar via de website van de schouwburg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.