Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese Regenboogdagen: 'Iedereen moet zich welkom voelen'

Enschede kleurt vanaf aanstaande dinsdag weer bont, want het is tijd voor de jaarlijkse Regenboogdagen. Georganiseerd door de Enschedese LHBTI-community. William van Gorkum is medeorganisator en zegt: “Met de Regenboogdagen willen we een warm en kleurrijk gevoel in de stad laten zien.”

Het moet dit jaar helaas voorzichtiger. Het feestcomité was oorspronkelijk van plan om op de eerste dag een groot regenboogontbijt op Enschedese scholen te houden. “Daarom hebben we nu samen met een grote bakker een regenboogcake ontwikkelt. Zo kan elk bedrijf, bejaardentehuis of elke school op zijn eigen manier aandacht schenken aan de Regenboogdagen”, aldus Van Gorkum.

Het ligt Van Gorkum na aan het hart dat zich iedereen welkom voelt: “Het gaat komende week om een stukje gezelligheid, informatie en communicatie. De week is voor iedereen bedoeld en niet alleen voor mensen uit de LHBTI-community.”

Met een aantal workshops, lezingen en webinars willen de organisatoren de boodschap van de Regenboogdagen kracht bijzetten. “Dinsdag worden de Regenboogdagen officieel geopend op de UT. Dan volgen er onder andere schilder-en graffiti workshop, workshops digitale fotografie en speciale lezingen”, vertelt Van Gorkum.

“De week is voor iedereen bedoeld en niet alleen voor mensen uit de LHBTI-community”

Op woensdag stond er een PrideWalk gepland, maar die kon vanwege corona niet doorgaan. “Om te laten zien dat we leuk, kleurrijk en tegen geweld zijn…”, aldus een teleurgestelde organisator.

Daarom probeert hij samen met zijn team andere mogelijkheden te bedenken, om awareness te creëren. “Het begint zo vroeg mogelijk… met educatie op scholen en voorlichting.”

Handjes regenboog
Foto ter illustratie
Beeld: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.