Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rijexamens in Enschede hervat: CBR neemt extra veiligheidsmaatregelen

20231005 CBR Enschede Google Maps
Het CBR examencentrum in Enschede.
Beeld: Google Maps

Kandidaten die hun rijexamen moeten afleggen, kunnen vanaf dinsdag weer afrijden in Enschede. Wel worden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat zijn de uitkomsten van een overleg tussen vertegenwoordigers van de politie, het Openbaar Ministerie en het CBR.

Het CBR meldde afgelopen donderdag dat alle rijexamens tijdelijk werden geannuleerd vanwege sabotageacties van voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps. Hij beschouwt zichzelf als een klokkenluider en onderzoeksjournalist en zegt misstanden bij het CBR aan de kaak te willen stellen. Volgens hem worden kleinere rijschoolhouders benadeeld ten opzichte van hun grotere concurrenten.

20231005 CBR Enschede Google Maps
Lees ook
CBR stopt direct met rijexamens in Enschede na sabotageacties rijschoolhouder

De rijexamens worden vanaf dinsdag hervat, maar er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Het CBR wil niet zeggen welke maatregelen dat zijn, maar benadrukt tegenover RTV Oost dat ze zijn genomen om de veiligheid van zowel examinatoren als kandidaten te waarborgen. "Belangrijk is dat niemand iets van de maatregelen zal merken."

1 miljoen euro

Het CBR heeft ook extra beveiliging ingeschakeld voor de theorie-examens. Directeur Alexander Pechtold meldde vorige week aan RTV Oost dat de totale kosten van de veiligheidsmaatregelen naar schatting al een miljoen euro bedragen. Verder is afgesproken dat er vervolggesprekken zullen plaatsvinden tussen het CBR en vertegenwoordigers van de gemeente, politie en justitie. Alle betrokken partijen houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen rondom de voormalige rijschoolhouder.

Twee gratis rijlessen

De afgelopen dagen hebben zo'n honderd kandidaten niet kunnen afrijden vanwege de uitgestelde examens. Alle getroffenen krijgen twee gratis rijlessen en hun examens worden kosteloos verplaatst naar een geschikt moment.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.