Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse stichting maakt honderden 'hartkussens' om pijn door kanker te verlichten

Hartkussens stichting de Nije Hoeve
Beeld: Debby Nijenhuis

“We hebben honderden hartkussens gemaakt”, zegt Debby Nijenhuis, oprichter van inloophuis de Nije Hoeve. Het is deze maand borstkankermaand en daarom heeft de stichting, die zich inzet voor de nazorg van mensen met kanker, deze pijn verlichtende kussens gemaakt.

“Twintig jaar geleden kreeg ik zelf kanker.”

Het kussen kunnen vrouwen onder hun arm houden en dit verlicht de pijn van littekens en vocht door een borstoperatie. Om dit mogelijk te maken hebben vrijwilligers zich hiervoor vele uren ingezet. De kussens kunnen de hele maand oktober op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend opgehaald worden. Vrouwen die kanker hebben mogen het kussen ophalen maar ook vrienden of familie van iemand die een kussen kan gebruiken.

Heel jong

Naast deze actie organiseert de stichting het gehele jaar allerlei workshops en inloopmomenten voor mensen met kanker en naasten. “Twintig jaar geleden kreeg ik zelf kanker, ik was nog heel jong toen ik het kreeg”, zegt Debby Nijenhuis. Zij kwam er daardoor achter dat er ‘een structureel tekort is aan nazorg voor vrouwen en mannen met kanker’.

De kussens
Beeld: Debby Nijenhuis

Daarom heeft zij het inloophuis de Nije Hoeve opgezet waar vrouwen en mannen kunnen praten met lotgenoten, maar ook terecht kunnen voor vragen en workshops. Voor meer informatie: De Nije Stichting

icon_main_info_white_glyph

Borstkankermaand

In de maand oktober is er extra aandacht voor borstkanker en de gevolgen hiervan. Dit jaar met het thema 'Zij aan Zij'. Omdat borstkanker ook invloed heeft op de mensen om iemand met deze ziekte heen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.