Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Henry Otter, nieuwe voorzitter Groen Links Noordoost Twente, wil er alles aan doen 'om GroenLinks en PvdA samen te laten opereren'

Henry Otter
Henry Otter.
Beeld: GroenLinks

We willen er alles aan doen om de samenwerking van GroenLinks en de Partij van de Arbeid in de regio gestalte te laten krijgen, vertelt de nieuwe voorzitter van GroenLinks in Noordoost Twente, Henry Otter, in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Otter volgt Jeannette Hendriks op, die ruim een kwart eeuw voorzitter was.

Die samenwerking loopt in de gemeente Oldenzaal nog niet zoals hij graag ziet. “Er zijn wel contacten, maar de samenwerking is nog wat beperkt. Daar gaan we de komende weken het nodige aan doen. We willen er alles aan doen om tijdens de campagne samen op te trekken.”

“Om dat hier ook regionaal voor elkaar te krijgen gaf bij mij de doorslag om voorzitter te worden”

In de gemeente Dinkelland is die samenwerking al langere tijd een stuk steviger. “De samenwerking tussen GroenLinks en de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad loopt daar goed. Er is ook een gezamenlijke wethouder in het college van Dinkelland."

Otter is een groot voorstander van die samenwerking. “Om dat hier ook regionaal voor elkaar te krijgen gaf bij mij de doorslag om voorzitter te worden. Ik ga hier mijn schouders onder zetten. We gaan er alles aan doen om GroenLinks en Partij van de Arbeid samen te laten opereren. Voor de verkiezing van de Tweede Kamer, maar ook daarna.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.