Verkeer
Stuur appje
Zoek

Journalisten van Dagblad Tubantia leggen werk neer, eisen loonsverhoging

Balengebouw, waar Dagblad Tubantia is gevestigd
Beeld: 1Twente

Journalisten van De Twentsche Courant Tubantia leggen donderdagochtend enige tijd het werk neer. Ze eisen een loonsverhoging van tien procent. Op eerdere eisen aan de directie van moederbedrijf DPG Media werd niet ingegaan, waardoor de medewerkers nu korte tijd gaan 'staken'.

De journalisten van de krant verzamelen zich donderdag rond 10:10 uur op de parkeerplaats voor het Balengebouw in Enschede, waar het hoofdkantoor van Tubantia is gevestigd.

"Met de actie vragen de werknemers opnieuw aandacht voor 10 procent koopkrachtcompensatie waar ze al meerdere malen om vroegen bij de directie van het mediabedrijf", schrijft journalistenvakbond NVJ.

Eerder dit jaar werden verzoeken om koopkrachtcompensatie al afgewezen, schrijft de vakbond. Na dreiging van acties bood de directie onlangs een eenmalige, inkomensafhankelijke vergoeding van 800 tot 1500 euro voor uitsluitend vaste werknemers. "De redactiecommissies en -raden hebben dat bod unaniem afgewezen."

Koffiedrinkmoment

De journalisten verlaten morgenvroeg korte tijd de redactie voor een 'koffiedrinkmoment', waarmee ze dus protesteren tegen het uitblijven van de loonsverhoging.

De actie wordt gesteund en gefaciliteerd door beroepsvereniging NVJ. Ook andere kranten van DPG Media, zoals De Stentor en De Gelderlander, doen mee aan de actie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.