Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vernieuwd park zorgt voor meer reuring in Enschedese wijk De Bothoven: ‘Er moet meer samen gebeuren’

20231004 opening park bothoven
De naampalen voor het nieuwe parkje staan bij de ingangen.
Beeld: Anouk ter Heegde/ 1Twente

Enschedese Burgemeester Roelof Bleker en Woonplaats-directeur Leon Buiting openden woensdagmiddag officieel het vernieuwde park op de Bothoven. Het park moet de dichtbevolkte wijk aantrekkelijker maken. Wijkbewoners deden mee aan een prijsvraag over de naam van het park. Dat is ‘Het Bothofje’ geworden.

Met een moestuin, een speelplek en enkele bankjes hopen de wijkraad en de gemeente dat het parkje een plek wordt waar buurtbewoners samenkomen. Tom Zwolman van de Bothovense wijkraad is blij met het stukje groen in de wijk. “De opening van het park is het einde van de renovatie van De Bothoven. Dit was ook nodig. Het was lastig om de wijk in te komen en er waren veel kleine doorgangen waar weinig licht was.”

Met elkaar

“Het parkje brengt nu al mensen samen”, zegt Zwolman, die voorzitter van wijkraad is. “Er is een gezamenlijke moestuin aangelegd. De buurtbewoners hebben elk een klein stukje gekregen waar ze hun groente en fruit verbouwen. Door het aanpakken van de wijk merken we dat stukken van de wijk meer met elkaar ondernemen en meer voor elkaar gaan zorgen.”

In overleg met buurtbewoners is de gehele Bothoven aangepakt. “De wegen zijn nu verbreed. De meeste onderdoorgangen zijn afgesloten en er is meer groen in de wijk aangeplant. In alles merken we dat het ruimer aanvoelt”, vervolgt Zwolman.

20231004 opening wijkpark roloef bleker
Enschedese Burgemeester Bleker opent het nieuwe parkje in zijn oude wijk De Bothoven.
Beeld: Anouk ter Heegde/ 1Twente

Wijkpark

Dat de burgemeester de opening van een wijkparkje doet is bijzonder. “Ik ben een Bothovenaar geweest", legt hij aan de buurtbewoners uit in zijn speech. Hij wijst naar het huis naast het stichtingshuis, waar het parkje aan grenst. “Daar is mijn dochter geboren en ik vind het heel bijzonder om te zien dat wijk weer bij elkaar komt.”

Naast de moestuin heeft het parkje een grasveld. Zwolman: “Nu is het nog een kaal grasveld. Maar we kijken of we er nog speeltoestellen kunnen neerzetten. We willen ook dat er genoeg ruimte is om buurtbarbecues en feesten te organiseren. Maar voor de bewoners hebben we nu een mooi parkje waar iedereen in de Bothoven kan samenkomen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.