Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose tentoonstelling QUEER! biedt een schouder voor LHBTI+'ers

De tentoonstelling QUEER! in MFA ‘t Berflo is er met name voor mensen die erachter zijn gekomen dat ze zelf niet onder het label 'heteroseksueel' vallen, maar ook niet LHBTI+ers zijn van harte welkom. In de tentoonstelling kunnen zij verhalen en portretten van mensen zien, aan de hand waarvan het thema bespreekbaar gemaakt wordt. Bij deze expositie lopen ervaringsdeskundigen rond, die graag het gesprek aangaan.

'Steeds weer uit de kast'

Twee van deze vrijwilligers doen bij 1Twente Vandaag hun verhaal. Robin Lelsz is homoseksueel: “Je komt continu weer opnieuw uit de kast. De maatschappij zit zo in elkaar dat je je telkens weer moet verantwoorden.”

“Voor heteroseksuelen is het heel normaal om hetero te zijn, maar als je dat niet bent, moet je je eigenlijk altijd een beetje aanpassen aan de rest.”

Eenzaamheid

De stichting houdt zich niet alleen bezig met de LHBTIQ+-community, maar ook met de eenzaamheid die er vaak bij komt kijken: “Toen ik er net achter kwam dat ik homoseksueel ben, was er wel een periode van eenzaamheid. Ik had niet echt iemand met een voorbeeldfunctie in m'n leven, dus ik moest het echt zelf doen”, aldus Lelsz.

icon_main_info_white_glyph

Nog tot 13 oktober

De voorstelling loopt van 28 september tot en met 13 oktober en is te bezichtigen op doordeweekse dagen tijdens de openingstijden van MFA ’t Berflo.

Breder begrip

Deze tentoonstelling is niet alleen voor mensen die het zelf allemaal aan den lijve meemaken, maar ook voor mensen die niet tot de LHBTIQ+-gemeenschap horen. “Voor heteroseksuelen is het heel normaal om hetero te zijn, maar als je dat niet bent, moet je je eigenlijk altijd een beetje aanpassen aan de rest”, vertelt Marjolein Holwerda. Als panseksueel zet ook zij haar ervaringsdeskundigheid in tijdens QUEER!: “We willen de queer personen steun bieden en heteroseksuelen laten inzien waar we doorheen gaan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.