Verkeer
Stuur appje
Zoek

32 jaar nostalgische, Almelose theatermomenten met elkaar delen voor het doek valt: ‘Er is ook nog hoop’

Theaterhotel20230110
Beeld: Theaterhotel Almelo

De oproep tot delen van ‘memories’ op de verse FB-pagina: I love Stadstheater Almelo heeft de eerste emotionele reacties opgeleverd. De toon is veelal dezelfde: een van teleurstelling en boosheid.

Na de voorstelling van Tineke Schouten op 13 januari 2024 sluiten de deuren van het Theaterhotel. Dat is de huidige stand van zaken, zo schrijven Esther Hammink en Jan Willem Holtmaat als directie in een mail aan de seizoenkaarthouders. Hammink laat weten nog wel een slag om de arm te houden. ”Nog een half seizoen en daarna sluiten de deuren van ons theater zich”, schrijft ze op de FB-pagina I love Stadstheater Almelo. ”Tijdelijk of voorgoed.”

Nieuwe wethouder

Hammink en Holtmaat voeren een discussie met de gemeente over de ruim 12 miljoen kostende renovatie van de verouderde theaterzaal. De directeuren willen dat de gemeente de knip trekt. De gemeente heeft meerdere malen laten weten daar niet in mee te gaan. Na het aantreden van de nieuwe wethouder Margreet Overmeen met Kunst en Cultuur in haar portefeuille gloort er kennelijk een sprankje hoop. Beide partijen zijn weer ‘on speaking terms’. Hammink heeft de moed dan ook nog niet opgegeven. ”Na de voorstelling van Tineke Schouten is er hoop het theater te kunnen renoveren om Almelo een toekomstproof theater te bieden”, luidt de boodschap aan de seizoenkaarthouders.

“Wij gaan onze mooie herinneringen van de afgelopen jaren delen”

Maar er wordt ook rekening gehouden met het scenario dat na 32 jaar definitief het doek valt voor het Van der Valktheater. De directie heeft I love Stadstheater Almelo vooral aangemaakt om publiek herinneringen, nostalgie en sentiment van de afgelopen drie decennia te laten delen. Hammink: ”Als dank voor de mooie jaren samen én met hoop op een bruisende culturele toekomst voor de stad, gaan wij onze mooie herinneringen van de afgelopen jaren delen. Ook nodigen we iedereen uit om zelf herinneringen van het Stadstheater Almelo met ons te delen. Daar is deze facebookpagina voor.”

Hotelactiviteiten

De directie benadrukt overigens dat de professionele theaterprogrammering stopt, maar de hotelactiviteiten gewoon doorgaan. Evenals de verhuur van de theaterzaal na de voorgenomen sluiting op 14 januari 2024.

Delen

Een verhaal, moment, anekdote kan in de vorm van een tekstje, filmpje of beeldmateriaal worden gedeeld met het Theaterhotel per DM (privébericht) of mail: [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.