Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie onderzoekt aanrijding met verdachte tijdens achtervolging

Politie
Beeld: 1Twente

De politie onderzoekt een aanrijding met een 39-jarige man uit Hengelo door een politieauto. Die werd in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september staande gehouden op de Sloetsweg op verdenking van diefstal van een lokfiets.

Achtervolging

De man probeerde te ontkomen, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Daarbij werd de man geraakt door een politieauto. Die kwam ten val en deels onder het voertuig terecht. Volgens de politie zou de politieauto de verdachte met geringe snelheid hebben geraakt. De man raakte bij de achtervolging gewond en moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Daar is hij door de politie als verdachte aangehouden. De 39-jarige Hengeloër wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een elektrische lokfiets, het negeren van een stopteken en het in bezit zijn van inbrekerswerktuigen.

Onderzoek

De politie doet intern onderzoek naar de inzet van de politieauto en de aanrijding. De politie laat in een schriftelijke reactie weten dat agenten bevoegd zijn om geweld te gebruiken. "Daar hoort bij dat de politie zorgvuldig en proportioneel met deze bevoegdheid omgaat en transparant is als het gaat om de verantwoording van geweldgebruik. Daarom zal er onderzoek gedaan worden naar de inzet van de politieauto en de aanrijding." De zaak van de diefstal is vanwege objectiviteit opgepakt door een ander basisteam van de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.