Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Landelijke Kraanwaterdag: nieuw drinkwatertappunt in Denekamp onthuld

27092023 kinderen kraanwatertap
Beeld: Patrick olde Nordkamp

Bij de aftrap in het kader van de Landelijke Kraanwaterdag is vanmorgen op het Nicolaasplein in Denekamp een drinkwatertappunt in gebruik genomen. Door de samenwerking van de gemeente, de Stichting ‘Wat vindt ’n Doarp’, waterbedrijf Vitens en de Rabobank werd een zuil van Bentheimersteen onthult waaruit drinkwater te tappen is. Ook bouwbedrijf Wolbert en Hulsmeijers leverde hieraan een bijdrage.

Dansje

Om dit heuglijke feit en de Landelijke Kraanwaterdag regionaal te vieren werden ook de groepen 7 en 8 van de vijf basisscholen uit Dinkelland uitgenodigd. De leerlingen laafden zich in groten getale aan het drinkwater bij ‘de pomp’. Ook werd een speciaal ingestudeerd liedje met bijbehorend dansje uitgevoerd onder leiding van topsporter Nicole Beukers, bekend in de discipline roeien.

27092023 kraanwatertap
Het drinkwatertappunt in Denekamp
Beeld: Patrick olde Nordkamp

‘Wat vindt ’n Doarp’

Waterbedrijf Vitens koos dit jaar Denekamp uit als regionale locatie om de Landelijke Kraanwaterdag te vieren. Het bedrijf heeft in Overijssel een tiental productiepunten en is een van de tien waterbedrijven in Nederland. De Rabobank maakte van de gelegenheid gebruik om de Stichting ‘Wat vindt ’n Doarp’ een cheque van 10.000 euro aan te bieden voor de verfraaiing van het Nicolaasplein.

Duurzame dorstlesser

“We willen graag de kinderen op de kinderopvang, BSO (Buitenschoolse opvang red.) en basisscholen stimuleren om kraanwater te drinken en ze uitleggen dat het de meest gezonde en duurzame dorstlesser is”, aldus Rik Dogger, woordvoerder Vitens, over de promotie van het kraanwater, met dit jaar als thema: ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’. De kinderen van alle vijf basisscholen kregen vanmorgen op hun eigen school een drinkbeker aangeboden.

Bekijk hieronder de ingebruikname van het tappunt:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.