Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Yfke (12) krijgt ‘haar’ drinkwatertappunt in Oldenzaal

Drinkwatertappunt Yfke
Samen met wethouder Evelien Zinkweg nam Yfke (12) het door haar gewenste drinkwatertappunt in gebruik.
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Voor de 12-jarige Yfke ging woensdag een grote wens in vervulling. Onder het toeziend oog van wethouder Evelien Zinkweg nam ze op het pleintje aan de Bisschopstraat officieel een nieuw drinkwatertappunt in gebruik. In een brief aan burgemeester Patrick Welman had Yfke daar om gevraagd, zodat ze na het eten van een ijsje haar handen kon wassen en vers water kon drinken.

Past perfect in Singelpark

De brief van Yfke viel bij burgemeester en wethouders in goede aarde. Het toeval wilde namelijk dat een drinkwatertappunt op die plek perfect in de uitgangspunten voor het Singelpark past. Bovendien bleek op de door Yfke gewenste plek al een ondergronds drinkwaterpunt aanwezig te zijn.

Lof van de wethouder

Wethouder Evelien Zinkweg, verantwoordelijk voor de inrichting van het Singelpark, prees Yfkes voor haar initiatief. "We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. Daarom hebben we op een aantal plekken in Oldenzaal drinkwatertappunten. Deze wens is een goede aanvulling op die plekken en past perfect in de toekomstige ontwikkeling van het Singelpark."

Inspiratie voor anderen

Yfke op haar beurt was maar wat trots dat zij het eerste glas water uit het nieuwe tappunt mocht tappen. Ze hoopt dat haar initiatief anderen inspireert om ook een steentje bij te dragen aan het mooi en beter maken van de stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.