Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verstadst

Onlangs kwam ik een voormalig dorpsgenote tegen. Ze herkende me nog. Ik vroeg hoe het met haar ging en het eerste wat ze zei is: “Je bent verstadst!” Hersenkronkels maakten zich meester van mijn brein. ‘Verstadst’, best een mooi woord eigenlijk, dacht ik en herhaalde het steeds in mijn hoofd. Maar was of ben ik dat: Verstadst?

Van De Lutte naar Oldenzaal dat is blijkbaar een behoorlijke stap, zeker met de wetenschap in je achterhoofd dat je in Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Hilversum en Amsterdam hebt gewoond. En als je dan ook nog een beetje hebt gereisd tot diep in Turkije (jaren achtereen), Indonesië en Brazilië, hoe neem je dan die ervaringen mee naar huis? Dacht ik bij mezelf.

Dan vraag je je misschien wel af waar je thuis is. Mijn ouderhuis bestaat gelukkig nog. De mensen die het hebben overgenomen, hebben er een paradijsje van gemaakt, in hoeverre het dat nog niet was.

Thuis is voor mij nu Oldenzaal en dat is misschien wel een dorp met stadsrechten als je het vergelijkt met Istanbul, Jakarta of Rio de Janeiro. Denk ik, terwijl de opmerking van mijn voormalig dorpsgenote nog steeds door mijn gedachten echoot.

Ik laat het in het midden en aan uw beleving over of ik verstadst ben of niet. Mijn voormalig dorpsgenote is in ieder geval niet ‘verdorpst’, want ze heeft nooit in een stad gewoond. Waar ze haar oordeel op baseert is voor mij dan ook nog steeds een raadsel. Nog meer hersenkronkels…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.