Corona in Twente

Flinke stijging Twentse coronacijfers: aantal positieve testen ruim verdubbeld

In Twente zijn vorige week 206 besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is ruim het dubbele van een week eerder, toen er 91 Twentenaren positief werden getest.

Emiel Muijderman GGD
Een GGD-testlocatie in Twente. © Emiel Muijderman

Aantal besmettingen naar verhouding lager dan landelijk

Het aantal coronameldingen stijgt in deze regio daarmee sneller dan landelijk. In de weekcijfers die het RIVM dinsdag bekendmaakte, was er sprake van een stijging van 60 procent.

Naar verhouding springt Haaksbergen er in de regionale cijfers tussenuit. In die gemeenten testten zaterdag en zondag respectievelijk elf en twaalf mensen positief op het coronavirus. Ondanks een ruime verdubbeling van de positieve testen, ligt het gemiddeld aantal besmettingen per dag in Twente nog wel lager dan het landelijke gemiddelde.

Dat cijfer wordt uitgedrukt met de zogenaamde signaalwaarde. In heel Nederland is er op dit moment sprake van 12,86 coronabesmettingen per 100.000 inwoners per dag. In de regio Twente ligt dat gemiddelde aantal met 5,86 besmettingen beduidend lager.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.