Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twee Tukkers werken samen voor meer vertrouwen in een onbekend specialisme in de zorg

Louise en Gwen documentaire: De verpleegkundig specialist
Beeld: Gwen Jansen

Om meer bekendheid te geven aan het bestaan van een verpleegkundig specialist werken twee Twentenaren samen. In een documentaire van Gwen Jansen, uit Enschede, wordt Lossernaar Louise Lenting-Mulder maandenlang gevolg tijdens haar werk: “Ik wil alle kanten van mijn baan als Verpleegkundig Specialist GGZ belichten, en hopelijk zo mensen inspireren.”

In het programma Twente wordt Wakker vertelt Louise over haar zorgzame vak. “Onze beroepsgroep is nog onbekend bij veel patiënten en collega’s. Wij werken tussen de medisch zorg en verpleegkundige zorg in. Als verpleegkundig specialist heb je zelfstandige behandelbevoegdheid. Je mag bijvoorbeeld ook medicijnen voorschrijven.”

“Ik krijg het gevoel dat ik me eerst moet bewijzen van mijn kennis en kunde.”

Louise ervaart terughoudendheid bij collega’s: “Ik krijg het gevoel dat ik me eerst moet bewijzen van mijn kennis en kunde. In de documentaire zegt een mede-specialist: eerst zien dan geloven.” Dit vertrouwen mist zij ook bij patiënten

Onnodig belemmert

De documentaire 'De verpleegkundig specialist' laat zien hoe de onbekendheid van dit specialisme de verpleegkundigen onnodig belemmert. “Het is jammer dat ik veel tijd kwijt ben aan uitleggen, aan patiënten, wat ik doe en wat mijn bevoegdheden zijn”, zegt Louise.

Mooie carrière

Door haar verhaal te delen hoop ze 'te laten zien dat je als verpleegkundige doorgroeimogelijkheden hebt.' Volgens haar is de beeldvorming vanuit de media over werken in de zorg vaak negatief en kan dit ten onrechte geïnteresseerde mensen afschrikken. “Ik vind het superleuk om met patiënten in contact te staan en te helpen met hun herstel. Ik zie een mooie carrière tegemoet als verpleegkundig specialist."

Voor meer informatie en de locaties waar de documentaire draait: DOCU 'DE VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST' | Impactainment

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.