Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Fietsclinic voor Medisch Spectrum Twente: wie fietst of sponsort mee?

DSCF1406
Beeld: Henk ten Harkel

Alwie Kroeze zit woensdag 6 september zingend op de fiets. Kroeze, Youri Mulder, wethouder Niels van den Berg en tientallen anderen sponsoren die dag al fietsend ‘hun’ MST ziekenhuis. Van het sponsorbedrag is al 86 procent binnen, aanmelden als fietser of doneren als sponsor kan nog steeds, zegt Rianne Smalbrugge-Ligtenberg, fundraiser voor Medisch Spectrum Twente.

“We werken met Vrienden van MST mee aan de Zorgvriendenweek, een landelijk initiatief van Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te geven aan wat we doen en waar het geld naar toe gaat. Dit jaar is het thema vitaliteit en leefstijl en daarvoor willen beweegtoestellen in onze binnentuin bij MST in Enschede realiseren voor patiënten en medewerkers.”

Streefbedrag

Het streefbedrag is 5.000 euro. Daarvoor kunnen zowel een extra beweegtoestel voor patiënten als twee beweegtoestellen voor medewerkers aangeschaft worden. “We hebben 3600 medewerkers, een aantal van hen draait 24-uurs shifts, dan is het fijn dat je tussendoor even kan bewegen.”

“Opgeven en een fiets reserveren kan nog steeds. Of je kijkt op de site om iemand te sponsoren die op de fiets zit”

Fietsclinic

De fietsclinic is op woensdag 6 september. Het sportieve evenement start om 16.00 uur bij het MST, duurt tot 20.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Zadels vrij

“Ronde 1 zit vol, maar voor ronde 2 en 3 zijn nog plaatsen vrij en voor de bedrijvenronde is ook nog een aantal plekken”, zegt Smalbrugge. “Opgeven en een fiets reserveren kan nog steeds. Je betaalt een klein bedrag als inschrijfgeld, en dan kun je mensen jou laten sponsoren, je krijgt een linkje dat je via whatsapp kan versturen. Of je kijkt op de site om iemand te sponsoren die op de fiets zit. We zitten nu, dinsdagmorgen, op 86 procent van het streefbedrag: dus iedereen die nog wil en kan: heel graag.”

www.steunjouwziekenhuis.nl en kies Vrienden van MST

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.