Enschede
Hengelo

Lichte afname aantal WW-uitkeringen in Twente

Het aantal WW-uitkeringen is in de maand augustus met 4% gedaald ten opzichte van de maand juli. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. De daling komt omdat er weer meer vraag is naar horecapersoneel.

Coding 924920 1920
Foto ter illustratie © Pixabay

Eind augustus hadden 9905 Tukkers een WW-uitkering. De enige sector waarbij het aantal WW-uitkeringen opliep was in het onderwijs. Veel tijdelijke contracten liepen af voor de zomervakantie.

Door de coronacrisis ligt het aantal WW-uitkeringen hoger dan vorig jaar. Het aantal uitkeringen ligt 21,6% hoger dan in augustus 2019. Vooral onder jongeren steeg het aantal WW-uitkeringen fors. Tijdens de coronacrisis verloren veel jongeren hun baan. Ook uitzendkrachten klopten massaal aan bij het UWV. Uit de cijfers blijkt dat het aantal WW-uitkeringen onder jongeren daalt omdat er meer werk is in de horecabranche.

Corona laat duidelijk zijn sporen na op de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures neemt af en het aantal werkzoekenden neemt juist toe. Veel sectoren zijn minder op zoek naar nieuw personeel. Toch zijn er ook sectoren waar een personeelstekort is. Vooral de technische sector en dan met name werkgevers in de ICT zijn op zoek naar gekwalificeerd personeel.