Corona in Twente

Leerling Hengelose Montessori College besmet met corona

Een VWO6-leerling van het Montessori College Twente aan de Sloetsweg in Hengelo is besmet met het coronavirus. Dat meldt de school in een brief aan ouders en medewerkers. Alle zesdeklassers van het VWO krijgen komende twee dagen digitaal les.

Montessori
De leerlingen van 6 VWO krijgen de komende dagen digitaal les © Google Street View

De leerling is tijdens de besmettingsperiode op school geweest maar vertoonde geen klachten. De besmetting kwam aan het licht toen de leerling een commerciële coronatest onderging. Direct betrokken leerlingen zijn woensdagmiddag al naar huis gestuurd.

Omdat het om een coronatest gaat die door een commerciële partij is uitgevoerd, is de GGD nog niet begonnen met een bron- en contactonderzoek. Volgens de GGD zijn commerciële testen niet betrouwbaar genoeg en hebben zij een eigen GGD-test afgenomen bij de leerling. Er vindt pas een contactonderzoek plaats wanneer de leerling positief wordt bevonden door de GGD-test. De school wil niet wachten op de GGD en neemt zelf de nodige maatregelen. Alle leerlingen van de zesde klas VWO moeten de komende twee dagen hun lessen digitaal volgen via ZOOM.