Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het beste middenveld van Nederland haalt herinneringen op in 1Twente Voetbaltijd

Frans Thijssen, Arnold Mühren en Kick van der Vall: het beste middenveld van Nederland in de jaren 70 was te gast in het programma 1Twente Voetbaltijd. “Ja, zo stonden we bekend”, zegt Van der Vall, die trouwens nog steeds voor FC Twente aan het werk is.

De drie fameuze voetballers die het de tegenstanders in de jaren zeventig uiterst moeilijk maakten, genieten nog steeds van hun voetbaljaren en krijgen van de presentator volop de kans om over de gouden Twentetijd te praten.

Stoffer en blik

Thijssen: “Ik ging naar Twente, omdat daar Europees voetbal werd gespeeld. We hadden een fantastisch elftal met Epi Drost, Johan Zuidema en later Halvar Thoressen. Kick was onze stoffer en blik.”

Kapbewegingen

Thijssen, die talloze tegenstanders met onnavolgbare kapbewegingen het bos in stuurde, ging in 1979 voor luttele tonnen naar Ipswich Town. In dat jaar stopte Kick van de Vall.

Stille Frans

Zes jaar voetbalde ‘Stille Frans’ bij FC Twente, maar zijn grootste successen vierde hij bij de Engelse club. Thijssen werd in 1981 de Engelse voetballer van het jaar en won samen met Arnold Mühren, die al in 1978 naar Engeland verhuisde, de UEFA-cup.

Vertrouwen weg

“We zijn bij Ipswich meer continentaal voetbal gaan spelen en dat maakte dat de ploeg naar boven ging”, vertellen beide rasvoetballers. Overigens was de overgang van Mühren naar Ipswich een vlucht naar voren.

“Ik hoefde niet per se weg. Ik had wat problemen met Twente, kon terug naar Ajax voor vier ton. Toen vroeg Twente in een keer acht ton. Het wordt dan lastig om verder te spelen, als het vertrouwen weg is.”

icon_main_info_white_glyph

1Twente Voetbaltijd

1Twente Voetbaltijd wordt elke maandagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van 1Twente (Ziggo 40 en KPN 1428, Tweak 276) en op het YouTubekanaal van Voetbaltijd. De show wordt gepresenteerd door Mick van Halst en analist René Wagelaar. De gast voor de nieuwe aflevering van Voetbaltijd op 4 september is voormalig Heraclesspeler Ben Rienstra.

“Kick van der Vall was onze stoffer en blik”

Gentleman

Trainer van Ipswich, dat nu overigens uitkomt in de Derde Divisie van het Engelse voetbal, was Bobby Robson in ‘every inch a gentleman’, volgens Thijssen. “Daar voetballen was gigantisch om mee te maken. Het klikte met Robson. Ik kon goed met hem over weg. Heel leuke jaren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.