Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zelensky aanwezig tijdens Ootmarsumse kunstmarkt: 'Samen kunnen we de oorlog eindigen'

De kunstmarkt in Ootmarsum trekt vele bezoekers en kunstenaars, van heinde en verre. Deze keer zijn er ook vier kunstenaressen uit Oekraïne, waaronder Viktoriia Kartashova uit Kyiv. Haar pijn en verdriet van de oorlog zet ze met een schildersmes op het doek. Dit levert indrukwekkende schilderijen op.

“Ons land gaat door een moeilijke tijd. Ik hou van roze, maar nu gebruik ik veel zwart”, zegt Kartashova. De Oekraïense schildert emotionele portretten. In deze portretten verwerkt zij gevoelens die Oekraïners ervaren tijdens de oorlog. Het is niet de eerste keer dat haar explosieve kunst in Ootmarsum te bewonderen is, maar nu hangt er een schilderij tussen die de hoop en kracht van Oekraïners symboliseert.

06042023 Ootmarsum Kunstenares Gallerie Lambert
Lees ook
Oekraïense schilderijen te bewonderen in Ootmarsum
  • 26082023 Ootmarsum Kunstmarkt Viktoriia Zelensky oog
    Beeld: Niels Wesselink
  • 26082023 Ootmarsum Kunstmarkt Viktoriia doet live painting
    Beeld: Niels Wesselink
  • 26082023 Ootmarsum Kunstmarkt Viktoriia laat haar schilderij zien
    Beeld: Niels Wesselink

“Alle mensen in Oekraïne wachten op een overwinning. We wachten elke dag”, zegt de kunstenares. Deze overwinning hoopt zij te behalen dankzij de dappere soldaten, waaronder haar broer, en ‘onze goede president’. Geëmotioneerd vertelt de schilderes over president Zelensky. Volgens haar de hoop en trots van haar land.

Met zonnige kleuren heeft ze hem op een reusachtig doek geschilderd. “Het is een zware periode maar ik denk dat we een hoopvolle toekomst hebben dankzij deze president. Met z’n allen kunnen we de oorlog eindigen.”

Het schilderij van Zelensky gaat naar de hoogste bieder. De opbrengst gaat voor de helft naar de kunstenares en voor de helft naar de Stichting Oost-Europa Dinkelland. Deze stichting verzamelt al vanaf het begin van de oorlog levensmiddelen in. De levensmiddelen gaan op transport naar Oekraïne. en worden uitgedeeld in gebieden die door de oorlog getroffen zijn.

Oekraïne transport
Lees ook
Twentse bedden en een therapeutisch bad op weg naar Oekraïne
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.