Verkeer
Stuur appje
Zoek

1Twente Voetbaltijd: 'Sarina Wiegman als coach van een goede eredivisionist? Nul kans'

Oldenzaler René Roord ziet bondscoach Sarina Wiegman van de Lionesses, ofwel de Engelse voetbalvrouwen, nog wel trainer van een herenvoetbalteam worden, maar dan hooguit bij een van betere eredivisionisten. Analist René Wagelaar van het voetbalprogramma 1Twente Voetbaltijd countert die uitspraak van de technisch manager van de vrouwenafdeling van FC Twente meteen: “Gaat niet werken, zie ik totaal niet zitten.”

Nul kans

Hoewel Wagelaar waardering heeft voor het werk van Wiegman denkt hij dat de voetbalwereld zo conservatief is, dat een vrouwelijke coach voor een mannenteam uiteindelijk niet wordt geaccepteerd. “De kans is nul.”

icon_main_info_white_glyph

1Twente Voetbaltijd wordt elke maandagmiddag om 17.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van 1Twente (Ziggo 40 en KPN 1428, Tweak 276) en op het YouTubekanaal van Voetbaltijd. De show wordt gepresenteerd door Mick van Halst en analist René Wagelaar. De gasten voor de nieuwe aflevering van Voetbaltijd op 28 augustus zijn de oud-FC Twentespelers Frans Thijssen, Arnold Mühren en Kick van der Vall.

Jill Roord
Jill Roord, dochter van René Roord, is een van de dragende speelsters van de Oranjevrouwen.
Beeld: Niels Wesselink

Jill Roord

Vrouwenvoetbal staat hoog op de agenda bij gast René Roord. Hij is niet alleen technisch manager van FC Twente, hij is ook nog eens de vader van Jill Roord, die de afgelopen maand met het Nederlands elftal bezig was op de WK in Australië en Nieuw Zeeland. “

"Jill is afgelopen vrijdag thuisgeweest en is nu naar haar nieuwe club in Manchester (Roord heeft een driejarig contract getekend bij Manchester City, de nummer 4 van vorig seizoen, red.). We hebben haar van het vliegveld opgehaald. Ik schrok wel: ze zag er moe en versleten uit. Aan de andere kant was het een geweldig toernooi en een geweldige ervaring”, aldus de trotse vader.

“Het vrouwenvoetbal groeit enorm. Het wordt steeds meer topsport.”

Topsport

De technisch manager van FC Twente Vrouwen ziet de enorme groei van het vrouwenvoetbal. “Het gaat nu heel hard. Financieel, maar ook qua staf. Je hebt ook bij de vrouwen een conditietrainer, assistent-trainers en een keeperstrainer en op medisch en psycholisch vlak is de begeleiding nu ook goed geregeld. Het wordt steeds meer topsport.”

Jeugdopleiding

René Wagelaar roemt in de uitzending de opbouw van de voetbalacademie van Twente en Heracles: “De clubs zijn goed bezig met de jeugdopleiding. Dit model gaat slagen. Het is prachtig: kijk naar Mats Rots, die op z’n zeventiende in de basis bij FC Twente staat. En wat te denken van de achttienjarige centrale verdediger Stijn Bultman bij Heracles? Die wordt heel goed. Er zijn genoeg talenten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.