Verkeer
Stuur appje
Zoek

Acht Twentenaren aangehouden voor betrokkenheid bij rellen na Europees duel in Grolsch Veste

20230727 FC Twente Hammarby rellen Foto Peter Lous Orange Pictures
Na de wedstrijd FC Twente-Hammarby IF ging het mis op de hoofdtribune van de Grolsch Veste.
Beeld: Orange Pictures/Peter Lous

Acht Twentenaren zijn maandagochtend in hun eigen woning aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van strafbare feiten na de wedstrijd FC Twente-Hammarby IF in de voorronde van de Conference League. Rond die wedstrijd op 27 juli liep het uit de hand toen een grote groep toeschouwers op de hoofdtribune slaags raakte met de aanwezige Zweedse supporters.

De relschoppers waren gehuld in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking. Toch is het de politie gelukt om aan de hand van camerabeelden een deel van hen te identificeren. Het gaat hierbij niet alleen om beelden van bewakingscamera's, maar ook beelden die omstanders met hun mobiele telefoon hebben gemaakt.

Schermafbeelding 2023 07 27 om 22 57 02
Lees ook
Tien aanhoudingen rond FC Twente-Hammarby, activiteiten in Enschedese binnenstad uit voorzorg gestopt na rellen

Het gaat om acht mannen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, woonachtig in Enschede, Hengelo en Almelo. Ze worden verdacht van verschillende feiten, zoals mishandeling en openlijke geweldpleging. Op basis van de beelden verwacht de politie deze week nog meer verdachten aan te houden.

28 stadionverboden

Vorige week werd al bekend dat 28 personen een brief van FC Twente hebben ontvangen, waarin staat dat zij zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ernstig wangedrag op de hoofdtribune. Hen is een stadionverbod opgelegd voor uit- en thuiswedstrijden van de club. Dit verbod geldt in ieder geval tot er een definitieve beslissing is genomen in de zaak. Ook zijn de seizoenkaarten van deze personen geblokkeerd, een nieuwe wedstrijdkaart bestellen is niet mogelijk.

20230727 FC Twente Hammarby rellen Foto Peter Lous Orange Pictures
Lees ook
FC Twente grijpt in na ongeregeldheden Hammarby-thuis: 28 stadionverboden
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.