Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente grijpt in na ongeregeldheden Hammarby-thuis: 28 stadionverboden

20230727 FC Twente Hammarby rellen Foto Peter Lous Orange Pictures
Ongeregeldheden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na afloop van de Conference League-wedstrijd tegen Hammarby.
Beeld: Orange Pictures/Peter Lous

28 Personen hebben deze week een stadionverbod opgelegd gekregen van FC Twente. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na afloop van de Conference League-wedstrijd tegen Hammarby. Dat schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan vrijdag in zijn wekelijkse nieuwsbrief. Er worden nog meer stadionverboden verwacht.

Aanval

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Hammarby ging het binnen en buiten het stadion mis tussen supporters van beide clubs. Daarbij werd een groep van zo'n 200 Zweden aangevallen op de hoofdtribune van De Grolsch Veste. Naar aanleiding van die ongeregeldheden is FC Twente in samenwerking met de KNVB, de politie en het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart om de daders te achterhalen.

Schermafbeelding 2023 07 27 om 22 57 02
Lees ook
Tien aanhoudingen rond FC Twente-Hammarby, activiteiten in Enschedese binnenstad uit voorzorg gestopt na rellen

Ernstig wangedrag

De eerste 28 personen hebben nu een brief ontvangen, waarin staat dat zij zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ernstig wangedrag. De club legt hen per direct een voorlopig stadionverbod op voor uit- en thuiswedstrijden van de club. Dit verbod geldt in ieder geval tot er een definitieve beslissing is genomen in de zaak. Ook zijn de seizoenkaarten van deze personen geblokkeerd, een nieuwe wedstrijdkaart bestellen is niet mogelijk.

Seizoenkaart geblokkeerd

Het onderzoek loopt nog en de club verwacht dat er nog enkele tientallen stadionverboden gaan volgen. FC Twente wil de schade die als gevolg van de ongeregeldheden is ontstaan, gaan verhalen op de betreffende personen.

Daarnaast stellen politie en justitie ook een onderzoek in naar degenen die betrokken zijn geweest bij strafbare feiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.