Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Enschede lanceert horecaconcept in bedrijfskantine en neemt personeel in eigen dienst

20210526 COEN KRUKKERT GEMEENTEHUIS ENSCHEDE EI VAN CO GEMEENTEHUIS BINNENSTAD STADSHUIS
Beeld: Coen Krukkert

Het roer gaat om in de bedrijfskantines van de gemeente Enschede. In het stadhuis en het stadskantoor krijgen ambtenaren, raadsleden en bestuurders straks een menu voorgeschoteld dat is samengesteld met lokale producten. De kantinemedewerkers, die nu nog voor cateraar Atalian werken, worden in eigen dienst genomen.

Het horecateam van de gemeente wordt bovendien uitgebreid met medewerkers van sociale werkvoorziening DCW. Inspiratie hiervoor is opgedaan bij de gemeente Almelo, waar werknemers van de sociale werkvoorziening Ontplooj in de bedrijfskantine werken. De bedoeling is dat Ontplooj gaat helpen bij de uitrol van het nieuwe kantineconcept in Enschede.

Ambities bijgesteld

Aanleiding om de bedrijfskantines onder de loep te nemen was een motie van de gemeenteraad, waarin wordt opgeroepen om de huidige cateringmedewerkers van Atalian in eigen dienst te nemen. In eerste instantie leek het college daar geen meerwaarde in te zien, vanwege een kostenstijging van minstens 100.000 euro per jaar.

Stadskantoor Ernst Bergboer 2022 12 29 160744 vswu
Lees ook
Enschede denkt aan ander concept bedrijfskantine: 'self-service' voor ambtenaren in stadskantoor

In maart is nog de intentie uitgesproken om het bedrijfsrestaurant in het stadskantoor af te schalen naar een 'self-service' kantine voor ambtenaren. Nu wordt er juist gesproken over het verruimen van de openingstijden van de kantines in zowel het gemeentehuis als het stadskantoor.

Gezonde voeding, lokale producten

De komende tijd worden er individuele gesprekken gevoerd met het huidige personeel van de catering. De bedoeling is dat het nieuwe kantineconcept begin november van start gaat. "Wij denken dat we een concept neer gaan zetten waarop we trots kunnen zijn", zegt het college in een brief aan de raad.

20210526 COEN KRUKKERT GEMEENTEHUIS ENSCHEDE EI VAN CO GEMEENTEHUIS BINNENSTAD 2021 06 08 234128 ulhk
Lees ook
PvdA Enschede vreest 'ontslag' van kantinepersoneel in stadhuis, cateraar trok 'half jaar terug' al aan de bel

"Met enerzijds de wens om de huidige medewerkers in dienst te nemen en anderzijds bij te dragen aan de ontwikkelmogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt." Het menu in de kantine wordt straks samengesteld op basis van de uitgangspunten gezonde voeding en lokale producten. Er zal bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van producten die de DCW zelf verbouwt in haar eigen kwekerij in Enschede-Noord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.