Verkeer
Stuur appje
Zoek

Trappenhuis Hengelose parkeergarage spekglad bij regen nu dak Brinkpassage verwijderd is

 • 230815 brinkpassage regen FRANKLIN
  Foto's van de Brinkpassage na een zware regenbui. Op de tweede foto is de opening naar het trappenhuis van de parkeergarage te zien.
  Beeld: 1Twente
 • 230815 brinkpassage regen parkeergarage FRANKLIN
  Foto's van de Brinkpassage na een zware regenbui. Op de tweede foto is de opening naar het trappenhuis van de parkeergarage te zien.
  Beeld: 1Twente

In allerijl werd vorige week maandag het dak boven de Brinkpassage verwijderd, nadat het een paar dagen eerder door een teveel aan water beschadigd was geraakt. Nu er alleen nog een staalconstructie staat, kan winkelend publiek in de passage bij regen op een nat pak worden getrakteerd, maar wat het nog gevaarlijker maakt: het trappenhuis van de parkeergarage komt ook onder water te staan, waardoor de tegelvloer spekglad wordt.

Gevaarlijk

De mensen die vanuit de garage via het trappenhuis naar de Brinkpassage lopen, doen dit afgelopen zaterdagmorgen erg behoedzaam. De meesten lopen met een boogje om de waterplas in het trappenhuis heen, alleen jonge kinderen vinden die nattigheid prachtig. Een man van een jaar of veertig die net z'n auto heeft geparkeerd, kijkt er niet van op dat het nat is: "Nu het dak weg is, kun je dat verwachten. De meeste mensen zullen hun schouders ophalen, maar voor mensen die wat minder goed ter been zijn, kan het best gevaarlijk zijn."

Particulier eigendom

Een gemeentewoordvoerder is duidelijk in z'n reactie: "De gemeente Hengelo is hiervoor niet verantwoordelijk. Zowel de passage als de parkeergarage zijn particulier eigendom. Daarom is de passage ook af te sluiten in de avonduren. Daarmee zijn zij dus ook verantwoordelijk voor het geval er iets gebeurt."

230810 brinkpassage 2 rtv oost
Lees ook
Bezoekers heropende Brinkpassage: "Meer frisse lucht, maar bij regen word je nat"

Maastricht

Bij het in Maastricht gevestigde Q-Park Nederland laat men weten nog niet op de hoogte te zijn van dit euvel. "Ik heb twee weken geleden via het landelijke nieuws vernomen dat het dak van die winkelpassage beschadigd is geraakt en vervolgens verwijderd is, maar het was mij nog niet bekend dat wij als Q-Park en onze klanten daar hinder van ondervinden. Ik ga het in elk opnemen met de verantwoordelijke afdeling", aldus een woordvoerder.

Utrecht

De woordvoerder wijt dit gebrek aan kennis aan het feit dat de teamleider van de locatie Hengelo met vakantie is en zijn vervanger op afstand (lees: vanuit Utrecht) opereert.

Amsterdam

Hoofdverantwoordelijk voor dit probleem is natuurlijk de eigenaar van de winkelpassage M7 Real Estate. Op last van de gemeente Hengelo heeft dit in Amsterdam gevestigde bedrijf het dak vorige week laten verwijderen, waardoor regenwater nu vrij spel heeft in het straatje én in het trappenhuis van de parkeergarage.

'Geen prioriteit'

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat hij 'erg druk is en dat de media inlichten nu niet z'n prioriteit heeft'. Toch neemt hij de Hengelose kwestie serieus: "U zult begrijpen dat wij aan een oplossing werken om dit probleem te verhelpen. U kunt me op een later moment terugbellen, maar ik moet nu eerst een deadline halen. Tot ziens."

 • 230815 brinkpassage regen parkeergarage 3 FRANKLIN
  De drijfnatte en hierdoor spekgladde tegelvloer in het trappenhuis.
  Beeld: 1Twente
 • 230815 brinkpassage regen parkeergarage 2 FRANKLIN
  De drijfnatte en hierdoor spekgladde tegelvloer in het trappenhuis.
  Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.