Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bezoekers heropende Brinkpassage: "Meer frisse lucht, maar bij regen word je nat"

230810 brinkpassage 2 rtv oost
De stalen constructie hoeft van de gemeente niet te worden weggehaald.
Beeld: RTV Oost

Er kan weer geshopt worden in de Brinkpassage in Hengelo. Woensdagmiddag gingen de winkels daar weer open, nadat ze een week dicht waren geweest vanwege problemen met de overkapping.

Die overkapping stond vorige week donderdag op instorten, doordat zich water had opgehoopt tussen de zeilen van de overkapping. Op last van de gemeente is begin deze week het zeildoek boven de passage weggehaald. De eerste bezoekers klinken deze woensdagmiddag overwegend positief: “Je krijgt zo wel meer frisse lucht.”

“Ik schuilde hier wel eens als het regende. Dat kan nu niet meer, maar ik ben allang blij dat ik hier niet zat, toen het vorige week bijna misging.”

Winkels week dicht

Kledingwinkel New Yorker en elektronicazaak Amac Apple moesten de afgelopen dagen dicht blijven. Klanten hebben het aanbod overduidelijk gemist, want woensdagmiddag is het gelijk weer druk in winkels en de passage zelf. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat velen via de passage van de markt naar het station lopen en omgekeerd. Daarnaast komt een van de toegangen tot parkeergarage Q-Parc in de passage uit.

230807 sloop brinkpassage hengelo 1 FOTO FRANKLIN 1
Lees ook
Brinkpassage Hengelo in één dag ontdaan van luchtkussendak; winkels mogelijk dinsdag weer open

Veiliger gevoel

De meeste bezoekers zijn er niet rouwig om dat het dak weg is. “Ik voel me wel veiliger, zo zonder dak”, aldus een van hen. “Het geeft meer licht. Alleen word je wel nat als het regent.” Een jonge passante sipt: "Ik schuilde hier wel eens als het regende. Dat kan nu niet meer, maar ik ben allang blij dat ik hier niet zat, toen het vorige week bijna misging."

Het is niet bekend wat er verder gaat gebeuren met de overkapping. Dat is volgens de gemeente Hengelo aan de eigenaar M7 Real Estate uit Amsterdam.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.