Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie Beckumse kapsters gingen tegelijk met zwangerschapsverlof, hoe gaat het 25 jaar later met moeders en kroost?

210814 kapsters beckum LEO TE LINTELO RTV OOST
Van links naar rechts: Astrid en Indy, Angeline en Teun, Luuk en Elles
Beeld: LEO TE LINTELO/RTV OOST

Ze zat even behoorlijk met de handen in het haar. Want kort nadat haar twee kapsters zich zwanger hadden gemeld, bleek ook eigenaresse Angeline te Lintelo van 't Kniphoes in Beckum zelf in blijde verwachting. Het gevolg: de kapsalon moest twee maanden de deuren sluiten. Maar nu, 25 jaar later, kan ze er alleen maar met plezier op terugkijken. "Ieder jaar rond de verjaardagen van de kinderen is er altijd wel iemand die er even weer aan herinnert."

Voorpagina

De drie kapsters en kun kersverse kroost haalden destijds de voorpagina van dagblad De Telegraaf. "Ongelooflijk wat een reacties dat opleverde", zegt ze. "Niet alleen vanuit het hele land, maar ook vanuit het buitenland. Onder anderen van klanten die tijdens hun vakantie lazen wat er hier speelde. Ze hadden ons op de voorpagina van De Telegraaf gezien en zeiden: 'Hey, dat zijn onze kapsters.' Dat soort reacties kregen we."

“Toen ik zelf zwanger werd, was mijn eerste reactie: het zal toch niet?!”

Blijde boodschap

Angeline heeft al sinds begin jaren negentig haar eigen kapsalon in hartje Beckum. "Geopend in 1992, op de elfde van de elfde om precies te zijn." Een kapsalon die ze runde samen met haar twee medewerksters Astrid en Ellis. Het was Astrid die als eerste zwanger werd. Een boodschap die met veel enthousiasme werd ontvangen.

Maar kort daarop meldde zich ook Ellis met de mededeling dat ze met zwangerschapsverlof ging. Op dat moment werd het logistiek allemaal al wat lastiger. "En toen ik zelf zwanger werd, was mijn eerste reactie: het zal toch niet...?!"

Maar het was dus wél zo. "Tja, toen had ik zoiets van: hoe los ik dat op? Een vervanger inwerken voor zo'n korte tijd was logistiek erg onhandig. Eigenlijk niet te doen. Waarop iemand zei: 'Waarom doe je de boel niet gewoon dicht?' Ik ging erover nadenken en dacht: ja, waarom ook eigenlijk niet?"

Goed gevoel

En zo gebeurde het dat 't Kniphoes twee maanden lang even helemaal was uitgeknipt. "We hebben maar meteen van de nood een deugd gemaakt door in die tijd de kapsalon grondig te verbouwen. Waarna we in oktober met z'n drietjes weer fris en fruitig aan de slag zijn gegaan. Ja, ik had twee maanden omzet gemist. Maar ik had er achteraf alleen maar een goed gevoel over. Iedereen was gezond, dat was het allerbelangrijkste."

Ieder jaar weer

Nu, een kwart eeuw later, kunnen ze er nog altijd om lachen. Indy, Luuk en Teun zijn inmiddels gezonde jongvolwassenen. Astrid werkt nog altijd in 't Kniphoes, Ellis heeft intussen haar eigen schoonheidssalon. Ook in Beckum. "We zien elkaar regelmatig. En eigenlijk ieder jaar - zo rond het tijdstip van de verjaardagen van de kinderen - komt dit avontuur wel weer voorbij. Er is altijd wel eentje van ons die er weer even aan herinnert. En dan kunnen we er alleen maar om lachen."

230814 kapsters RTV OOST
Zo stonden de dames destijds met hun kroost in De Telegraaf.
Beeld: Jan Stappenbeld / RTV Oost
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.