Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opnieuw streep door een festival: Après Ski Met Mie annuleert zomereditie vanwege hoge kosten

20230810 Stockfoto van publiek van EEN festival Foto Pexels Wendy Wei
Stockfoto van publiek op een festival
Beeld: Pexels / Wendy Wei

Waar Tuckerville donderdag aankondigde dit jaar de laatste editie te houden vanwege hoge kosten, gaat er per direct een streep door de zomereditie van het festival Après Ski Met Mie. Dat evenement zou op 2 september plaatsvinden op Vliegveld Twenthe, maar wordt afgelast vanwege te hoge kosten en tegenvallende kaartverkoop.

Met Frans Bauer, Monique Smit en veel andere namen, zette de organisatie van de zomereditie van Après Ski Met Mie hoog in. "We hebben ons stinkende best gedaan, maar de kosten zijn zo extreem en de kaartverkoop valt tegen", zegt de organisator tegen RTV Oost. "Je kunt niet alles gaan doorberekenen aan de bezoeker. We gaan geen 50 euro voor een kaartje vragen. We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is, we balen er zelf ook extreem van."

Wel een wintereditie

De mensen die al een kaartje hebben gekocht, krijgen het aankoopbedrag teruggestort. De organisatie is achter de schermen al wel bezig met de voorbereiding voor de wintereditie van het festival.

Eerder dit jaar ging er ook al een streep door de Megaparty in Weerselo, dat van dezelfde organiserende stichting is als Après Ski Met Mie. "Dit raakt ons, natuurlijk."

Tuckerville

Veel festivals in de provincie hebben te maken met hoge productiekosten en soms tegenvallende kaartverkoop. Zo wordt volgende maand ook Tuckerville voor het laatst gehouden. Prijsstijgingen in de festivalbranche en inflatie doen het evenement van drijvende kracht Ilse DeLange de das om.

Tuckerville
Lees ook
Prijsstijgingen nekken Tuckerville: 'Dit jaar voor het laatst'
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.