Verkeer
Stuur appje
Zoek

Uitgebreid onderzoek bij ingestort pand van Würth in Enschede: 'Het is een raadsel'

20230808 Onderzoek bij ingestort pand Würth Shop Enschede Foto RTV Oost
De brandweer maakt met behulp van een hoogwerker foto's van boven van het ingestorte pand
Beeld: RTV Oost

Er is maandag volop onderzoek gedaan bij het ingestorte pand waar Würth Shop in Enschede gevestigd is. Het gebouw stortte zondag aan het einde van de middag in na hevige regenval. Voor Henri Heijmans, eigenaar van het pand, is het een raadsel hoe dit precies heeft kunnen gebeuren.

“Er is zware regenval en harde wind geweest. Daardoor is het water naar één kant gestuwd met alle gevolgen van dien”, laat Heijmans weten aan RTV Oost. “De kanaalstraat heeft ook onder water gestaan. Er is gewoon heel veel water gevallen in één keer.”

Hoogwerker

De brandweer is maandagmiddag onder andere aanwezig met een hoogwerker om foto’s te maken vanaf boven. “Alle afvoeren zijn open en het ziet er heel normaal uit. Het is een raadseltje wat opgelost moet gaan worden.”

Verschillende nieuwsgierige werknemers van omliggende bedrijven nemen maandag even een kijkje. “Ons bedrijf zit hier iets verderop”, wijst Will Coort. Hij is Manager Operations bij Strukton Rolling Stock Enschede. “Wij hebben een soortgelijk pand, een werkplaats met kantoren.”

'Verwacht je niet in zomer'

“Dat is zeker schrikken. We hebben gelijk laten nakijken of wij dezelfde problemen kunnen krijgen. Zoals het er nu naar uitziet, is dat niet het geval”. Hij is verbaasd dat het zo mis kon gaan bij de buren. “Je zou zoiets verwachten in de winter als er een laag sneeuw op het dak ligt. Je verwacht het niet in de zomer. Ergens zou er iets mis gegaan moeten zijn met de berekeningen.”

20230808 Onderzoek bij ingestort pand Würth Shop Enschede 2 Foto RTV Oost
De schade aan het pand op het industrieterrein in Enschede is enorm
Beeld: RTV Oost

In het pand was Würth Afhaalshop gevestigd. De eigenaar weet niet hoe het verder gaat met het bedrijf. “Dat zou je aan Würth moeten vragen, maar uiteraard zijn we met elkaar in gesprek.” Duidelijk is dat het bedrijf de komende tijd gesloten blijft voor klanten en personeel.

20230806 Dak Würth Shop Twekkeler Es Enschede stort in door hevige regenval News United Dennis Bakker
Lees ook
Pand Würth Shop in Enschede stort in na zware regenval
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.