Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Daan en moeder Marleen over onvergetelijke ontvangst in Overdinkel: ‘Heel Overdinkel was er gewoon bij’

Daan
De grens is bereikt!
Beeld: Twente FM

“Wat ze in zo’n korte tijd met z’n allen hebben bewerkstelligd, ik vind het heel knap!”, reageert Marleen van Ommen, in het radioprogramma Twente wordt Wakker, op de ongedachte warme ontvangst van ‘Team Mink’ in Overdinkel.

Een ontvangst waar Daan en zijn moeder totaal niet op gerekend hebben. “Daar staan een paar mensen, mijn familie”, dacht Daan. “Maar heel Overdinkel was er gewoon bij.”

Actie Epilepsie

Daan en zijn moeder Marleen vormen samen Team Mink, dat al wandelend van de Noordzee tot een de Duitse grens geld op wil halen voor het Epilepsiefonds.
Daans broer Mink heeft epilepsie en de 10-jarige Daan wilde daar iets aan doen. Hij wilde wandelen. Daan bedacht de route; dwars door Nederland. 374 kilometer, zo’n 20 kilometer per dag, 18 dagen lang. Het doel was om met de wandeltocht 5.000 euro op te halen.

Overdinkel in actie

Toen in Overdinkel duidelijk werd dat Team Mink in dit dorp zou eindigen, kwamen de inwoners in actie. En hoe. Met onder andere een barbecue, taart en ballonnen, mensen die meeliepen, een erehaag vormden, applaus. “Het dorpshuis ging speciaal voor ons open. Wat ze in zo’n korte tijd met z’n allen hebben bewerkstelligd, ik vind het heel knap!”, aldus Marleen. Een ontvangst die ze nooit zullen vergeten. Daan: “Het was echt superleuk.”

Doneren

Ook de donaties stroomden binnen. Inmiddels staat er ruim 20.000 euro op de teller. Doneren kan nog steeds via https://www.inactievoorepileps...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.