Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twee rondjes voor de fanatiekeling: Dubbele Singelloop in Enschede is terug van weggeweest

Menzis Singelloop Enschede
Beeld: Coen Schilderman

Na bijna vijftien jaar voegt de organisatie van Singelloop Enschede de tien Engelse mijl weer toe aan het programma. In september is de 26ste editie van het evenement en worden ervaren lopers extra uitgedaagd. Door grote belangstelling onder deelnemers kan straks naast de standaard van acht kilometer ook de dubbele afstand weer worden gerend. Twee rondjes singel dus.

De toevoeging van de tien Engelse mijl ontstond in een zoektocht naar vernieuwing. "Na rondvraag onder deelnemers van de afgelopen jaren bleek er genoeg belangstelling voor", zegt voorzitter Marc Woesthuis. Volgens de organisatie past de afstand goed in het trainings- en wedstrijdschema van hardlopers, bijvoorbeeld op weg naar het NK Halve Marathon in oktober of de Marathon van Amsterdam.

Verschil met eerder

Tot en met 2008 startte 'de dubbele' ook al, maar nu is er wel een verschil. Toen begon de loop tegelijkertijd met de acht kilometer. Vanaf dit jaar wordt het startschot voor de langere afstand veertig minuten eerder gegeven, om hinder te voorkomen. Door de vervroegde aanvang zijn snelle lopers op de dubbele afstand al aan hun tweede ronde begonnen voordat de renners van de vijf mijl van start gaan.

Singelloop Enschede Judith Kleinsman Kuijpers
Judith rent over de finish tijdens de Menzis Singelloop
Beeld: Stan Wissink / Henk Meeuwissen

De welbekende (enkele) Singelloop blijft de hoofdafstand: één rondje over de autovrije singels. Voor oud-deelnemer Judith Kleinsman-Kuijpers is die wedstrijd een leuke voorbereiding op de Enschede Marathon in april. "Door de muziek langs de kant en de unieke route door je eigen stad is het voor Enschedeërs echt een feestje. Je rent met allemaal bekenden, langs bekende plekken."

Minimaal vijf jaar

Met de (terug)komst van de tien Engelse mijl besloot het Enschedese bouwbedrijf Koopmans Bouwgroep zich als naamgever voor een langere tijd te verbinden aan het evenement. "Het brengt zó veel mensen op de been, als deelnemer, maar ook als supporter. We voelen ons verbonden met de stad en dat willen we op deze manier benadrukken", legt directeur Melcher Groenendijk uit. De aankomende vijf jaar zal de Koopmans Bouwgroep Dubbele Singelloop daarom sowieso op het programma staan.

icon_main_info_white_glyph

Inschrijving

Naast de Singelloop en de Dubbele Singelloop vinden net als andere jaren ook de Bedrijvenloop en de Kidsrun plaats op zondag 10 september. Inschrijven voor de wedstrijden kan tot verschillende data, kijk voor meer informatie op de website van Singelloop Enschede. Om een startnummer met voornaam te bemachtigen en ontvangen, moeten deelnemers zich uiterlijk 18 augustus aanmelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.