Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wijkracht neemt deel dienstverlening failliete Twentse mantelzorgorganisatie over

Mantelzorg stock pixabay
Beeld: Pixabay

Zorgorganisatie Wijkracht neemt een deel van de dienstverlening over van de failliete Stichting Informele Zorg Twente (SIZ Twente). Het gaat om de mantelzorgondersteuning in Borne, Enschede en Oldenzaal. Zes van de acht oud-medewerkers van SIZ Twente krijgen een aanbod van Wijkracht.

Mantelzorgers

Door het bijspringen van Wijkracht blijft het begeleiden van mantelzorgers in de drie gemeenten gewaarborgd. "Wij vinden mantelzorg een belangrijk onderdeel binnen het sociaal domein", zegt Cevdet Örnek, directeur-bestuurder van Wijkracht.

Volgens de bestuurder krijgt de samenleving steeds meer te maken met mantelzorg. In 2021 nam Wijkracht al de dienstverlening voor jonge mantelzorgers al over van SIZ Twente. "Mantelzorg maakt al deel uit van ons brede pakket; wij bieden al mantelzorgondersteuning in Haaksbergen en Hengelo. Op deze manier kunnen we de kwaliteit vergroten."

icon_main_info_white_glyph

Wat is informele zorg?

Informele zorg is het ondersteunen van een zieke vriend of familielid. Informele zorgverleners, zoals mantelzorgers, verlenen zorg zonder dat het hun beroep is en worden er ook niet voor betaald. Onder informele zorg vallen bijvoorbeeld ook vrijwilligers.

Drie gemeenten

Wijkracht klopte aan bij de curator van SIZ Twente met de intentie om de dienstverlening van SIZ Twente in de drie gemeenten over te nemen. De zorgorganisatie leverde al ondersteuning aan mantelzorgers in Hengelo en Haaksbergen. De maatschappelijke organisatie neemt de al gemaakte afspraken tussen de gemeenten en SIZ Twente voor dit jaar over.

Mantelzorg stock pixabay
Lees ook
Mantelzorgorganisatie Stichting Informele Zorg Twente vraagt faillissement aan

Al eerder failliet

Het in Hengelo gevestigde SIZ Twente vroeg begin juni voor de tweede keer in haar bestaan faillissement aan. De stichting kon de gekregen coronasteun niet meer terugbetalen. De stichting ondersteunde mantelzorgers en er werden speciale bijeenkomsten voor deze doelgroep georganiseerd. In 2018 vroeg SIZ Twente ook al een faillissement aan, maar toen kon er een doorstart worden gemaakt. Toen kwam de stichting onder een nieuw bestuur te staan.

Jolien te Hennepe Wijkracht Ernst Bergboer
Lees ook
Wijkracht bang voor verborgen leed bij jonge mantelzorger
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.