Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeërs Jeffrey Veld en Bennie Spijkerman presenteren 3000 keer Goedemorgen Twente

20230802 Jeffrey Veld Bennie Spijkerman 3000ste GM Twente Radio foto Henk ten Harkel
Bennie Spijkerman (rechts) en Jeffrey Veld presenteerden deze woensdag voor de 3000e keer Goedemorgen Twente.
Beeld: Henk ten Harkel

Het is woensdagmorgen klokslag zeven uur. Bennie Spijkerman en Jeffrey Veld beginnen aan de 3000e aflevering van Goedemorgen Twente. Een fan brengt een krat bier binnen, later wordt een taart afgeleverd. Per slot van rekening hebben beide mannen er na vandaag ruim 10.000 uur radio opzitten. En dat wordt gewaardeerd, zeggen de radiomakers. “Een 5-jarig meisje stond voor de deur en kwam ons een appeltaart brengen.”

Actueel en flexibel

Elke morgen presenteren beide vrijwilligers van zeven tot tien in de radiostudio van 1Twente hun programma. Geen onderwerp wordt geschuwd. Landelijk-, regionaal- en lokaal nieuws, politiek. “Door de week doen we alles”, aldus Veld. En daar bedoelt hij ook de muziek mee.

Zich voorbereiden doen ze niet, omdat het programma actueel en flexibel moet zijn. Veld en Spijkerman willen de handen vrijhouden om de onderwerpen die zij belangrijk vinden te becommentariëren.

Boeskoolhoes

Bennie Spijkerman begon zijn vrijwilligers- en radiowerk in 1999 bij Accent FM, de lokale omroep van Oldenzaal. Hij presenteerde onder andere de sport op zondag. Jeffrey Veld kwam in 2006 binnenlopen om het lunchprogramma en de top 40 de ether in te slingeren. Als snel gingen beiden aan de slag met het optuigen van het Boeskoolhoes, een soort Glazen Huis, tijdens de Boeskool is Lös.

Goedemorgen

Toen er nieuw leven in de Enschedese lokale omroep moest worden geblazen, werkten Spijkerman en Veld daaraan mee met hun radioprogramma’s. Uiteindelijk ontstond GM Twente dat staat voor Goedemorgen en Goedemiddag Twente.

Het radiogeweld dat Spijkerman en Veld veroorzaakten leidde tot een groot aantal bijzondere producties als de verslaggeving van de Enschede Marathon, de Military Boekelo en activiteiten als de Dolle Donderdag, De zomerse Vrijdag. En niet te vergeten de GM Twente Radio Top 15 waarin wekelijks op vrijdag en zondag Nederlandstalige muziek wordt gepromoot. “De lijst der lijsten”, zegt Veld daarover. “Zeventien pluggers weten ons te vinden en dat is veel.”

Rebels

De Enschedeërs noemen zich de rebellerende tweeling van de radio. ‘Dwars van alle regels, maar fair”, schrijven ze in hun persbericht over het bijzondere jubileum. “Dit houdt je van de straat. Ik doe het niet voor mezelf, maar voor de ander”, aldus Spijkerman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.