Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Windmolens in Twente? Toneelgroep gaat in gesprek met burgers en participanten

WIND toneelstuk
Beeld: WIND-Jan Vos

Stichting Goed Geboerd en Toneelgroep Jan Vos organiseren een avond gewijd aan windenergie op maandagavond 31 juli 2023.

De avond, die plaatsvindt in de tent van Toneelgroep Jan Vos op landgoed Twickel, draait om de bevordering van bewustzijn en begrip rondom windenergie, een belangrijk onderwerp in de transitie naar duurzame energiebronnen. Als onderdeel van de bredere context zal de voorstelling WIND worden opgevoerd door Toneelgroep Jan Vos, wat van 27 juli tot en met 13 augustus te zien is op dezelfde locatie.

Margriet Brandsma

Een prominente naam zal de avond leiden: Margriet Brandsma, een gerenommeerd journalist en voormalig correspondent van de NOS. Met haar uitgebreide ervaring en expertise zal ze de discussies en gesprekken over windenergie in goede banen leiden.

Voor de pauze doen drie ervaringsdeskundigen hun verhaal. Gerlach Velthoven, directeur van energiecoöperatie Betuwewind, vertelt wat zijn coöperatie succesvol maakt en hoe omwonenden meeprofiteren van de opbrengsten.

Rob Rietveld, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Omwonenden van Wind-
molens, gaat in op de nadelige gevolgen van windturbines voor omwonenden. En op de vraag welke voorwaarden men zou moeten stellen aan de plaatsing van windmolens.

Els Holsappel, werkzaam bij de Nationaal Program Regionale Energie Strategie, waar
ze thematrekker lokaal eigendom en participatie is, vertelt wat duurzame energieprojecten al dan niet succesvol maakt.

Na de pauze drie sprekers uit de buurt die in een kort statement duidelijk maken waar zij staan. Joris van Dijk, voorzitter van Burenenergie die twee windmolens willen plaatsen dichtbij Twickel.

Edwin Braker, lid van Stichting Tegenwind Collectief Twente.

Stijn Hesselink uit Tubbergen, zit daar in de raad voor Keerpunt en is burgerlid van de Provinciale Staten voor Ja21.

WIND toneelstuk 01
Beeld: Toneelgroep WIND

Waar en wanneer

Opgeven op: [email protected]. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis. Plaats van uitvoering: Familie Truitman aan de Lage Eschweg 3 in Ambt Delden.

icon_main_info_white_glyph

Komedie WIND

De onstuimige komedie WIND van Toneelgroep Jan Vos is te zien tot en met 13 augustus op landgoed Twickel in Ambt Delden. Eerder al speelde de toneelvereniging de voorstelling in Eelde en Haarzuilens. Ook in de regio Twente is het onderwerp actueel. Om extra aandacht te vragen voor dit thema organiseert Toneelgroep Jan Vos op 31 juli een debatavond waar in gesprek wordt gegaan met burgers en bestuurders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.