Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Vernieuwde Enschedesestraat in Losser vanaf vrijdagmiddag 28 juli open

Opening Enschedesestraat Losser
Feestelijke opening van de vernieuwde Enschedesestraat
Beeld: Gemeente Losser

Onder toeziend oog van buurtbewoners, medewerkers van de gemeente Losser en aannemer TWW openden wethouder Jaimi van Essen en Herman Reinten van ReintenInfra officieus de vernieuwde Enschedesestraat in Losser.

Losser - Enschede

Vrijdag 28 juli vanaf 13.00 uur is de straat weer open voor al het verkeer van en naar Enschede.

Werkzaamheden

Vanaf eind maart dit jaar zijn er allerlei werkzaamheden uitgevoerd aan deze belangrijke invalsweg van het dorp Losser. Er is een gescheiden rioolstelsel aangelegd, de openbare verlichting is vervangen en zowel het wegdek als het fietspad zijn van nieuwe asfalt voorzien.

“We hebben een komslinger aangelegd en de maximale snelheid naar 50 kilometer per uur aangepast”

Veilige straat

Wethouder Jaimi van Essen: “Fijn dat de werkzaamheden nu klaar zijn en dat de straat er zo mooi bij ligt. De directe aanleiding voor de werkzaamheden was de verouderde inrichting van de weg en de verkeersveiligheid. We hebben daarom een komslinger aangelegd en de maximale snelheid naar 50 kilometer per uur aangepast. Er is door allerlei partijen hard aan gewerkt, met een veiligere en mooie straat als eindresultaat.”

Groen

In het plantseizoen, dit najaar, wordt het groen in de straat geplant. Daarmee is de straat dan echt helemaal vernieuwd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.