Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nachtelijk noodbevel in Hengelo uit vrees voor voetbalgeweld

Mobiele Eenheid 2
ME-busje in de Enschedese binnenstad.
Beeld: Ernst Bergboer

Afgelopen nacht heeft Hengelo een noodbevel afgegeven uit vrees voor ongeregeldheden tussen supportersgroepen van FC Twente en Hammarby IF. Het noodbevel was geldig tot 10.00 vanochtend. Tot die tijd zijn supporters van Hammarby en FC Twente niet welkom in de stad.

'Mogelijke confrontatie'

Het noodbevel werd gegeven door locoburgemeester Gerard Gerrits na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. “Het noodbevel wordt in werking gesteld omdat er aanwijzingen zijn voor een mogelijke confrontatie tussen supportersgroepen in de gemeente Hengelo”, schrijft de gemeente Hengelo. In Enschede zijn bij supportersgroepen wapens gevonden.

Binnenstad hengelo
Lees ook
Supporters Hammarby willen mogelijk uitwijken naar Hengelo na verbod in Enschede

Twente-supporters

In Enschede werd eerder al een noodbevel afgekondigd. Supporters van Hammarby mogen niet in de binnenstad komen. Het bevel in Hengelo gaat wat verder: “Het noodbevel bepaalt dat de aanhangers van de club Hammarby IF uit Stockholm, FC Twente dan wel andere clubs dan FC Twente niet welkom zijn in de gemeente Hengelo.”

Het noodbevel duurde tot 10.00 uur donderdagochtend. Na het uitroepen van het noodbevel in Enschede riepen meerdere Hammarby-supporters op om naar Hengelo te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.