Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Supporters Hammarby willen mogelijk uitwijken naar Hengelo na verbod in Enschede

Binnenstad hengelo
Beeld: 1Twente

Supporters van Hammarby IF willen zich mogelijk voorafgaand aan de wedstrijd met FC Twente in Hengelo verzamelen. Dit doen de supporters als reactie op een noodbevel in Enschede, dat bepaalt dat er geen supporters van de club welkom zijn in de binnenstad. De gemeente Hengelo geeft aan de situatie in de gaten te houden. FC Twente speelt donderdag tegen de Zweedse club in de tweede voorronde van de Conference League.

Oproep sociale media

Een Zweedse supporter schrijft op Twitter: 'Vanwege de naziregelgeving in Enschede wordt Hengelo aanbevolen als verzamelplek. Het ligt net zo dicht bij het stadion en er zijn genoeg kroegen!'

Op Twitter worden kaarten en foto's gedeeld van de binnenstad van Hengelo. Er zijn ook signalen van supporters die oproepen om officiële bekendmakingen van de Zweedse club af te wachten.

Fans van Hammarby zijn donderdag welkom in de fanzone bij de Grolsch Veste
Lees ook
Stadscentrum Enschede verboden terrein voor supporters Zweedse Hammarby

Noodverordening

Locoburgemeester Niels van den Berg van Enschede heeft na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om maandagmiddag een noodverordening in te stellen. Geen van de Zweedse supporters, of supporters van andere clubs dan FC Twente, mogen vanaf woensdag 10.00 uur tot vrijdag 10.00 uur de binnenstad in. In de Enschedese binnenstad is het donderdag druk wegens koopavond en Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt.

In de binnenstad en rondom cafés wordt aangeraden om plastic bekers te gebruiken. De gemeente Enschede gaat samen met FC Twente een fanzone inrichten voor de Zweedse supporters. Bij supporters van beide ploegen is er kritiek op de beslissing van de gemeente Enschede.

In de gaten

De gemeente Hengelo laat in een reactie weten de situatie in de gaten te houden: "Wij monitoren de situatie en mocht het nodig zijn, ondernemen wij actie", zegt een woordvoerder.

Er kan besloten worden om de driehoek (overleg tussen de burgemeester, het OM en de politie) bijeen te roepen om eventuele maatregelen te treffen. Vooralsnog is dit niet het geval. De gemeente Hengelo geeft aan dat er vooraf contact is geweest tussen de twee steden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.