Verkeer
Stuur appje
Zoek

Machinefabriek Boessenkool Almelo motiveert jong talent met eigen prijs

E skelter boessenkoolprijs 2023
Sven, Kjeld en hun e-Skelter
Beeld: Machinefabriek Boessenkool

Al 54 jaar reikt machinefabriek Boessenkool in Almelo de Boessenkoolprijs uit aan jong technisch talent uit de regio. Dit doen ze omdat ze het steunen van technische opleidingen erg belangrijk vinden en op deze manier hopen de studenten te motiveren. Dit jaar ging de prijs naar Sven Oude Heuvel en Kjeld Lohuis uit Tubbergen. Zij wonnen met de door hen gebouwde e-skelter.

Sven en Kjeld studeren hetzelfde: Produceren, Installeren en Energie (PIE). Dit deden ze allebei wel op een andere school, namelijk op het PiusX en Erasmus in Almelo. Inmiddels is dit samengevoegd tot het Alma College. Toch waren de jongens geen onbekenden voor elkaar. Ze kenden elkaar al van de scoutingvereniging in Tubbergen.

Van normale skelter naar e-skelter

Vorig jaar maakten Sven en Kjeld op school tijdens een metaalproject een skelter. Deze skelter kwam goed van pas want de jongens bouwden de skelter om tot een e-Skelter. Onder begeleiding van PIE- docenten voorzagen Sven en Kjeld de skelter van elektrische aandrijving, lampen en richtingaanwijzers.

Inzet

Met deze moderne skelter werden Sven en Kjeld met de Boessenkoolprijs. De machinefabriek beoordeelde de jongens op hun inzet en toewijding aan het project. Volgens de prijsuitreikers hebben beiden hebben zich volledig gestort op de ontwikkeling van de e-Skelter. Niet alleen op school maar ook in hun vrije tijd.

Sven oude heuvel boessenkoolprijs 2023
Sven neemt zijn prijs in ontvangst. Kjeld was op vakantie en kon de prijs niet fysiek in ontvangst nemen.
Beeld: Machinefabriek Boessenkool

Stimuleren

De machinefabriek in Almelo vindt het stimuleren van jong talent erg belangrijk en reikt daarom ook al meer dan vijftig jaar deze prijs uit. Boessenkool vindt dat de prijs als een krachtig statement dient van hun betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.